Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων παρουσία της πολιτικής ηγεσίας

Έκτακτη διαδικτυακή  Σύνοδο θα πραγματοποιήσουν οι Πρυτάνεις  σήμερα Δευτέρα, στις 5 το απόγευμα, παρουσία της υπουργού Ν. Κεραμέως και του υφυπουργού, αρμόδιου για τα ΑΕΙ Α. Συρίγου, προκειμένου να  διατυπώσουν τις παρατηρήσεις τους επί του Σχεδίου Νόμου  για τη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ,ανώτατο όριο φοίτησης στα ΑΕΙ και την Ομάδα Προστασίας των Πανεπιστημίων, που φέρει τον  τίτλο «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις».

Παράλληλα μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ έχει προγραμματιστεί για αύριο  Τρίτη στις 12 το μεσημέρι, διαδικτυακή συνάντηση των Πρυτάνεων  με τον  Α. Τσίπρα, τον τομεάρχη παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλη και τον   Κώστα Γαβρόγλου.

Στην έκτακτη Σύνοδο οι Πρυτάνεις, ο καθένας ξεχωριστά,  θα τοποθετηθούν επί:

  • της σύστασης  Σώματος Προστασίας των ΑΕΙ , το οποίο θα είναι υπό της εποπτεία της Ελληνικής Αστυνομίας.
  • της θεσμοθέτησης ανώτατου ορίου φοίτησης των φοιτητών, και
  •  την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής των υποψηφίων στα ΑΕΙ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν:

Α. Οι τοποθετήσεις των Πρυτάνεων των ακριτικών Πανεπιστημίων επί της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής των υποψηφίων στα ΑΕΙ, και,

Β. Οι τοποθετήσεις των Πρυτάνεων του ΕΚΠΑ, του ΕΜΠ, του ΑΠΘ και του ΠΑΔΑ επί της σύστασης  Σώματος Προστασίας των ΑΕΙ , το οποίο θα είναι υπό της εποπτεία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η Σύγκλητος του ΟΠΑ ήδη έχει ταχθεί υπέρ του Σώματος Προστασίας των ΑΕΙ (δείτε εδώ), ενώ του Πανεπιστημίου Πατρών  κατά (Δείτε εδώ)

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη με ανακοίνωση έκανε λόγο για “αναβίωση του Σπουδαστικού της Ασφάλειας” σχετικά με το Σώμα  Προστασίας των ΑΕΙ και για “λιγότερους  και πιο συστημικά επιλεγμένους νέους και νέες στα Πανεπιστήμια” όσον αφορά την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα ΑΕΙ (Δείτε εδώ).

esos.gr

🦉

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας

Αρέσει σε %d bloggers: