Αντωνιάδης Αναστάσιος προς Υπουργείο Παιδείας: Να αρθεί η αδικία που ισχύει για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

Κείμενο του Αντωνιάδη Αναστάσιου Αιρετού ΚΥΣΠΕ για την ΔΟΕ.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.


Με αφορμή την έναρξη της κατάθεσης πρόθεσης των συναδέλφων σε συνταξιοδότηση τον μήνα Φεβρουάριο θα πρέπει το υπουργείο και η υπουργός να προβεί και σε μια αλλαγή η οποία θεωρώ ότι είναι απαραίτητη .
Το υπουργείο τα προηγούμενα δύο χρόνια προχώρησε για πρώτη φορά σε μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη έκταση.


Οι νέοι συνάδελφοι τοποθετήθηκαν σε περιοχές που υπήρχαν κενά και σύμφωνα με το νόμο πρέπει να παραμείνουν στο τόπο διορισμού τους για δύο χρόνια .Αυτό όμως δημιουργεί μια αδικία και συναδέλφους δύο ταχυτήτων .Έχουμε από την μία μεριά συναδέλφους που υπηρετούν την οργανική ένα χρόνο και από την άλλη συναδέλφους που προσφέρουν το ίδιο έργο αλλά υποχρεούνται να υπηρετήσουν την οργανική τους δύο χρόνια . Αυτό δημιουργεί στους νεοδιόριστους συναδέλφους ένα μεγάλο αίσθημα ανισότητας και αδικίας. Το υπουργείο θα πρέπει να μεριμνήσει και να άρει αυτήν την αδικία .Να προχωρήσει στην σωστή οργάνωση του και εφόσον έχει πρόθεση να κάνει νέους διορισμούς να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων ,στο δικαίωμα μετάθεσης, εφόσον έχουν υπηρετήσει για ένα χρόνο την οργανική τους .Έτσι θα πάψει να έχει εργαζόμενους δύο ταχυτήτων.


Επίσης θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα και στο άνοιγμα των πινάκων διορισμών. Έτσι και αυτό να μπορεί να προγραμματίσει το σχεδιασμό της νέας χρονιάς αλλά και οι συνάδελφοι να μπορούν να κάνουν το οικογενειακό τους προγραμματισμό.


Η σωστή και εκ το προτέρων οργάνωση, φέρνει καλύτερα αποτελέσματα στην εκπαίδευση των παιδιών, αλλά και δίνει ένα αίσθημα δικαιοσύνης στους συναδέλφους ώστε να προσφέρουν απερίσπαστοι το λειτούργημά τους.

🦉

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας