Αλέξανδρος Κόπτσης: Δεν αναμένονται προσλήψεις αναπληρωτών πριν το τέλος της εβδομάδας

Κενά στα σχολεία λόγω κορονοϊού: Στο τέλος της εβδομάδας και σταδιακά έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας οι προσλήψεις αναπληρωτών

«Το ανοιχτό σχολείο περιορίζει τη διασπορά» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας σημειώνοντας πως για πρώτη φορά διενεργήθηκαν μαζικά τεστ σε 1,6 εκατομμύρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αναφερόμενος στα χιλιάδες κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν, ο Αλέξανδρος Κόπτσης επανέλαβε πως το υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε προσλήψεις 4.800 αναπληρωτών.

Παρά τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό που υπολογίζονται, σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, γύρω στις 7.000 μέχρι στιγμής, ο κ. Κόπτσης διευκρίνισε πως οι προσλήψεις θα αρχίσουν να γίνονται σταδιακά από το τέλος αυτής της εβδομάδας μέχρι τα μέσα της επόμενης. 

«Είμαστε καθημερινά σε επικοινωνία με τα στελέχη εκπαίδευσης» είπε«και έχουμε διαρθρώσει ένα πρόγραμμα αναπλήρωσης των κενών σε επίπεδο σχολικής εβδομάδας, σε επίπεδο διεύθυνσης, για αυτό και χθες δεν παρουσιάστηκε καμία αρρυθμία». Παρά τις απουσίες 2.300 εκπαιδευτικών δεν χάθηκε ούτε ώρα μαθημάτων» ανέφερε.

Σε ερώτηση για ποιο λόγο οι προσλήψεις αυτές δεν έγιναν νωρίτερα, καθώς από τη στιγμή της πρόσληψης μέχρι την ανάληψη υπηρεσίας μεσολαβεί διάστημα αρκετών ημερών, ο κ. Κόπτσης απάντησε πως «φέτος για πρώτη φορά, όσον αφορά τους αναπληρωτές covid, έχουμε κάνει ήδη μια λίστα εκπαιδευτικών, οι οποίοι ήδη δήλωσαν τις περιοχές, το είχαμε προγραμματίσει, και σε τρεις ημέρες αυτοί οι άνθρωποι θα προσληφθούν. Δεν μπορούσες να πάρεις νωρίτερα εκπαιδευτικούς τους οποίους θα είχες να κάθονται στο γραφείο και αν προκύψει θέση να την καλύψουν». 

🦉

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας

Αρέσει σε %d bloggers: