Μέχρι την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου καταχώριση όλων των κενών από τις διευθύνσεις

Δημοσιεύτηκε από τον/την e-koukouvagia.gr στις

Το υπουργείο Παιδείας ζητά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να καταχωρίσουν στο ΟΠΣΥΔ τα λειτουργικά κενά έως τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου

Έγγραφο του υπουργείου Παιδείας που εστάλη στις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και τις ΠΔΕ ζητά να προχωρήσουν στην καταγραφή των λειτουργικών κενών για πρόσληψη αναπληρωτών, με τη διορία να λήγει την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021. 

Η παραπάνω διορία ισχύει και για την καταγραφή των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής-Εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη-ΣΔΕΥ/ΚΕΔΑΣΥ-ΚΕΔΑΣΥ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την εγκύκλιο υπ. αριθμ. 114752/ΓΔ5/15-9-2021 οι διευθύνσεις οφείλουν να καταγράψουν απευθείας στο ΟΠΣΥΔ τα λειτουργικά κενά

  • των σχολικών μονάδων ή των ΚΕΔΑΣΥ σε  αριθμό Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Γενικής Εκπαίδευσης και Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ)
  • των Μουσικών Σχολείων (για τις Μουσικές Ειδικεύσεις) σε ώρες/εβδομάδα, των περιοχών αρμοδιότητάς τους

Παράλληλα επισημαίνεται ότι το ΟΠΣΥΔ θα είναι διαθέσιμο για την καταχώριση των σχετικών στοιχείων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης από την Πέμπτη 16/9 έως και τη Δευτέρα 20/9/2021 και ώρα 10:00 π.μ., προκειμένου στη συνέχεια οι οικείες αυτών Περιφερειακές Διευθύνσεις να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία απαρέγκλιτα μέχρι και την Τρίτη 21/9/2021.

Δείτε την εγκύκλιο του υπουργείου

Σύμφωνα με τον αιρετό Βασίλη Βούγια, ειδικά για την ειδική αγωγή, εστάλη ηλεκτρονικό μήνυμα που αναφέρει πως στην α΄ φάση προσλήψεων δόθηκε το 100% των διαθέσιμων πιστώσεων για πρόσληψη αναπληρωτών, εκ των οποίων δεν βρέθηκαν 51 ΠΕ30 και έτσι τα κενά που θα δηλωθούν θα πρέπει να αφορούν σε μη αναλήψεις ή παραιτήσεις.

Για τα κενά στην Εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη τα κενά που θα δηλωθούν θα πρέπει να αφορούν σε εγκρίσεις και θα πρέπει να εξετάζεται η ομαδοποίηση αυτών κατά τη φάση καταχώρισης των κενών στο ΟΠΣΥΔ.

Για τα κενά στις ΣΜΕΑΕ οι εναπομείνασες πιστώσεις είναι περιορισμένες και κρίνεται σκόπιμο να υπάρξει σχετικός έλεγχος στα κενά που δηλώνουν οι Δ/νσεις Εκπ/σης.

Πηγή


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας

Αρέσει σε %d bloggers: