Με το σταγονόμετρο οι προσλήψεις αναπληρωτών

Σήμερα θα ανακοινωθούν οι προσλήψεις των αναπληρωτών για την γ’ φάση ανακοίνωσε από τη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση αναφορικά με τις μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων στη Βουλή, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρη ανακοίνωσε πως σήμερα θα ανακοινωθούν τελικά περίπου 2.500 προσλήψεις αναπληρωτών στα σχολεία. 

Με το σταγονόμετρο οι προσλήψεις –  «Κοπτοραπτική» από το ΥΠΑΙΘ

Μετά ένα και πλέον μήνα λειτουργίας των σχολείων, με τα κενά που καταγράφονται να είναι χιλιάδες και τις χαμένες ώρες μαθημάτων να προκαλούν ίλιγγο, το υπουργείο Παιδείας προχωρά λοιπόν στην Γ’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια.

Δυστυχώς, ο αριθμός των προσλαμβανόμενων εκπαιδευτικών υπολογίζεται σε μόλις 2.500 όταν τα κενά που καταγράφονται ξεπερνούν τις 6.000.

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, λοιπόν, ότι η «κανονικότητα» που διαφημίζει το υπουργείο Παιδείας απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα.

Ειδικά αν σκεφτεί κανείς το μπαράζ συγχωνεύσεων τμημάτων που έχει διαταχθεί και ήδη υλοποιείται σε χιλιάδες σχολικές μονάδες σε ολόκληρη τη χώρα, το οποίο δεν εξυπηρετεί τίποτα άλλο παρά την ανάγκη μείωσης των κενών με πλασματικό τρόπο.about:blank

Καταγραφή λειτουργικών κενών στο ΟΠΣΥΔ

Την ίδια ώρα, μόλις προχθές ξεκίνησε η επίσημη καταγραφή κενών για τις προσλήψεις αναπληρωτών, στο ΟΠΣΥΔ, και ολοκληρώθηκε χθες Πέμπτη 21/10, για τους αναπληρωτές ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Το υπουργείο Παιδείας απέστειλε την Τετάρτη στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έγγραφο με το οποίο καλούνται να προβούν στην ηλεκτρονική καταχώριση των λειτουργικών κενών στο ΟΠΣΥΔ.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, για τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης η καταχώριση θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 20/10/2021 έως και την Πέμπτη 21/10/2021. Στη συνέχεια, για τις οικείες αυτών Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, η καταχώριση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22/10/2021. Τέλος, σημειώνεται η αριθ. πρωτ. 123276/Δ3/30-9-2021 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 4706 Β΄) η οποία τροποποίησε τη σχετική Υ.Α. με τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες των ΠΕ25 στην εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη καθώς και η αριθ. πρωτ. 104627/ΓΔ5/7-8-2020 (ΦΕΚ 3344 Β΄) ρυθμιστική απόφαση, στο άρθρο 5, παρ. 9β.

Πηγή

🦉

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας

Αρέσει σε %d bloggers: