Πάνω από 8.000 αναπληρωτών θα περιλαμβάνει η Β΄φάση

Δημοσιεύτηκε από τον/την e-koukouvagia.gr στις

Προσλήψεις πάνω από 8.000 αναπληρωτών θα περιλαμβάνει η Β΄φάση

Η ολοκλήρωση των τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών (αναπληρωτών και μονίμων) ανοίγει τη διαδικασία της καταγραφής των κενών που δεν έχουν καλυφθεί.

Ήδη Έγγραφο του υπουργείου Παιδείας που εστάλη στις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και τις ΠΔΕ ζητά να προχωρήσουν στην καταγραφή των λειτουργικών κενών για πρόσληψη αναπληρωτών, με τη διορία να λήγει την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021. 

Η παραπάνω διορία ισχύει και για την καταγραφή των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής-Εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη-ΣΔΕΥ/ΚΕΔΑΣΥ-ΚΕΔΑΣΥ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την εγκύκλιο υπ. αριθμ. 114752/ΓΔ5/15-9-2021 οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης οφείλουν να καταγράψουν απευθείας στο ΟΠΣΥΔ τα λειτουργικά κενά

Συγκεκριμένα στο παραπάνω Έγγραφο του ΥΠΑΙΘ με τίτλο “Καταγραφή λειτουργικών κενών για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών” αναφέρεται: “Προκειμένου οι Υπηρεσίες μας να δρομολογήσουν τις περαιτέρω ενέργειές τους αναφορικά με τη διενέργεια προσλήψεων αναπληρωτών εκπ/κών για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης και την έγκαιρη στελέχωση των σχολικών μονάδων και των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.), παρακαλούμε όπως προβείτε στην ηλεκτρονική καταχώριση απευθείας στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης (ΟΠΣΥΔ), των λειτουργικών κενών,

• των σχολικών μονάδων ή των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. σε αριθμό Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Γενικής Εκπ/σης και Αναπληρωτών Εκπ/κών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), και

• των Μουσικών Σχολείων (για τις Μουσικές Ειδικεύσεις) σε ώρες/εβδομάδα, των περιοχών αρμοδιότητάς σας.

Επισημαίνεται ότι τo ΟΠΣΥΔ θα είναι διαθέσιμο για την καταχώριση των σχετικών στοιχείων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης από την Πέμπτη 16/9 έως και τη Δευτέρα 20/9/2021 και ώρα 10:00 π.μ., προκειμένου στη συνέχεια οι οικείες αυτών Περιφερειακές Διευθύνσεις να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία απαρέγκλιτα μέχρι και την Τρίτη 21/9/2021.”

Η Β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών αναμένεται την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Από το υπουργείο Παιδείας οι πληροφορίες για την ανακοίνωση της β’ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών μιλάνε για την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου.

Οι πληροφορίες

* Οι προσλήψεις στη Γενική και ΕΑΕ και στις 2 βαθμίδες θα είναι περισσότερες από πέρσι (πάνω από 8.000)

Θα περιλαμβάνει  προσλήψεις σε Τμήματα Ένταξης αλλά “όχι” ιδιαίτερες προσλήψεις για Παράλληλη Στήριξη * Θα συμπεριληφθούν ΣΜΕΑΕ και Τ.Ε.

* Θα περιλαμβάνει ΔΥΕΠ και ΜΝΑΕ (Το Πρόγραμμα Μια Νέα Αρχή ΕΠΑΛ*), καθώς και ένα νέο πρόγραμμα ” κενά αποκλειστικά και μόνο για το Γυμνάσιο” στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ «Εφαρμογή της καινοτόμας δράσης “ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ” σε όλα τα Γυμνάσια της χώρας».

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ) στη β’ φάση προσλήψεων ΖΕΠ  οι προσλήψεις θα κυμανθούν στα περσινά επίπεδα, ίσως με απόκλιση 50 θέσεων προς τα κάτω. Πέρυσι οι προσλήψεις στα ΖΕΠ στη β φάση ήταν 977 δάσκαλοι.

Ως γνωστόν στην Α΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών προσλήφθηκαν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, περίπου 25.000 εκπαιδευτικοί σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στη Γενική Εκπαίδευση και στην Ειδική Αγωγή.

Να θυμίσουμε ότι πέρσι η Β’ φάση έγινε στις 20 Σεπτεμβρίου με περίπου 6.800 επιπλέον αναπληρωτές

Τα κενά, σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα, και λαμβάνοντας υπόψη τους 11.700 διορισμούς και τις προσλήψεις αναπληρωτών της Α΄ φάσης ανέρχονται ανάμεσα στις 12 – 15.000 καθώς φέτος θα υπάρχει αυστηροποίηση στις άδειες των ευπαθών ομάδων.

Σύμφωνα με τον αιρετό Βασίλη Βούγια, ειδικά για την ειδική αγωγή, εστάλη ηλεκτρονικό μήνυμα που αναφέρει πως στην α΄ φάση προσλήψεων δόθηκε το 100% των διαθέσιμων πιστώσεων για πρόσληψη αναπληρωτών, εκ των οποίων δεν βρέθηκαν 51 ΠΕ30 και έτσι τα κενά που θα δηλωθούν θα πρέπει να αφορούν σε μη αναλήψεις ή παραιτήσεις.

Για τα κενά στην Εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη τα κενά που θα δηλωθούν θα πρέπει να αφορούν σε εγκρίσεις και θα πρέπει να εξετάζεται η ομαδοποίηση αυτών κατά τη φάση καταχώρισης των κενών στο ΟΠΣΥΔ.

Για τα κενά στις ΣΜΕΑΕ οι εναπομείνασες πιστώσεις είναι περιορισμένες και κρίνεται σκόπιμο να υπάρξει σχετικός έλεγχος στα κενά που δηλώνουν οι Δ/νσεις Εκπ/σης.

Πηγή


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας

Αρέσει σε %d bloggers: