Πότε ανακοινώνεται η πρώτη φουρνιά προσλήψεων αναπληρωτών

Οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν από δυο ξεχωριστούς πίνακες. Από τους παλιούς πίνακες (υπάρχοντες) οι προσλήψεις της Γενικής Εκπαίδευσης και από τους νέους πίνακες (που ήδη επεξεργάζεται το ΑΣΕΠ ) οι προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr περίπου 40.000 αναπληρωτές αναμένεται να προσληφθούν φέτος στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στην Ειδική Αγωγή καθώς τη χρονιά που πέρασε είχαν προσληφθεί περίπου 45.000 ενώ ήδη έφυγαν με συνταξιοδότηση περίπου 4.000 (άρα άλλα 4.000 κενά).

Οι αναπληρωτές Γενικής Εκπαίδευσης θα προσληφθούν από τους υπάρχοντες πίνακες Γενικής Εκπαίδευσης ενώ οι αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής θα προσληφθούν από τους νέους πίνακες Ειδικής Αγωγής που αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί πριν από τις 20 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου μέχρι 16 Αυγούστου οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα πρέπει να καταχωρίσουν τα κενά εκπαιδευτικών των σχολείων.

Πριν από τις 20 Αυγούστου οι Περιφερειακοί Διευθυντές θα πρέπει να εγκρίνουν τις εισηγήσεις των κενών των Διευθυντών Εκπαίδευσης

Στις 26 Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και σε ποιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προσλαμβάνονται.

Το διήμερο 27 και 28 Αυγούστου  οι προσληφθέντες αναπληρωτές θα πρέπει να δηλώσουν τα σχολεία στα οποία προτιμούν να τοποθετηθούν.
 

Πηγή

🦉

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας