Σήμερα, Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, αναμένεται η Γ’ Φάση προσλήψεων αναπληρωτών

Σήμερα Παρασκευή αναμένεται η Γ’ Φάση προσλήψεων αναπληρωτών – Πόσοι θα προσληφθούν σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

ΣήμεραΠαρασκευή 22 Οκτωβρίου, αναμένεται η Γ’ Φάση προσλήψεων αναπληρωτών.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Τάκη Ρουμπή, ο αριθμός των προσλαμβανόμενων εκπαιδευτικών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια υπολογίζεται σε 2.500.

Καταγραφή λειτουργικών κενών στο ΟΠΣΥΔ

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι ξεκίνησε η επίσημη καταγραφή κενών για τις προσλήψεις αναπληρωτών, με την αρχή να γίνεται από τους αναπληρωτές ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Το υπουργείο Παιδείας απέστειλε την Τετάρτη στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έγγραφο με το οποίο καλούνται να προβούν στην ηλεκτρονική καταχώριση των λειτουργικών κενών στο ΟΠΣΥΔ.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, για τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης η καταχώριση θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 20/10/2021 έως και την Πέμπτη 21/10/2021. Στη συνέχεια, για τις οικείες αυτών Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, η καταχώριση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22/10/2021. Τέλος, σημειώνεται η αριθ. πρωτ. 123276/Δ3/30-9-2021 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 4706 Β΄) η οποία τροποποίησε τη σχετική Υ.Α. με τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες των ΠΕ25 στην εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη καθώς και η αριθ. πρωτ. 104627/ΓΔ5/7-8-2020 (ΦΕΚ 3344 Β΄) ρυθμιστική απόφαση, στο άρθρο 5, παρ. 9β.

Περισσότερα εδώ

Το Νοέμβριο οι προσλήψεις εκπαιδευτικών στα ΣΔΕ;

Ακόμα, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη μελών του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Συμβούλων και Ωρομισθίων Καθηγητών ΣΔΕ με τον κ. Βούτσινο, υπολογίζεται ότι στις αρχές Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις ωρομίσθιων εκπαιδευτικών και συμβούλων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.

Πιο αναλυτικά, ο ΠΑ.Σ.Σ.Δ.Ε ζήτησε οι προσλήψεις να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό και να περιλαμβάνουν οπωσδήποτε και τους συμβούλους, ακόμη και αν τα σχολεία λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση, και τα επόμενα χρόνια οι προσλήψεις να μην γίνονται αργότερα από τις 15/10, καθώς χωρίς αυτές είναι αδύνατη η λειτουργία των σχολείων.

Η πλευρά του υπουργείου επισήμανε ότι η φετινή καθυστέρηση οφείλεται στο ότι το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ανέμενε την Υ.Α. για τις προσλήψεις και εκτιμούν ότι αυτές θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Νοεμβρίου.

Περισσότερα εδώ

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Πότε θα γίνει η κλήρωση των ισοβαθμούντων

Τέλος, το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε πως η διενέργεια της δημόσιας ηλεκτρονικής κλήρωσης των ισοβαθμούντων εκπαιδευτικών των προκηρύξεων 1ΓΤ/2020 και 2ΓΔ/2020 θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης του ΑΣΕΠ.

Η δημόσια κλήρωση θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να καταρτιστούν και να εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες κατάταξής των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στις δύο προκηρύξεις. 

Περισσότερα εδώ

Πηγή

🦉

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας

Αρέσει σε %d bloggers: