Υπουργός Παιδείας για αξιολόγηση: ” Ο νόμος θα εφαρμοστεί”- Επιπλέον 3.000 προσλήψεις αναπληρωτών

Η υπουργός Παιδείας σε ραδιοφωνική της συνέντευξη δεσμεύτηκε για 3.000 επιπλέον προσλήψεις την ερχόμενη εβδομάδα – Αναφέρθηκε φυσικά και στο ζήτημα της αξιολόγησης διαμηνύοντας ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί» και απειλώντας ξανά με κυρώσεις και πρόστιμα τους εκπαιδευτικούς

Τώρα και από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απειλεί τους εκπαιδευτικούς και διαμηνύει ότι «θα εφαμορστεί ο νόμος της αξιολόγησης».

Μιλώντας λίγο νωρίτερα στο ραδιόφωνο του σταθμού, η Ν. Κεραμέως ρωτήθηκε για τα «φασόν κείμενα» που καλούνται οι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν στο πλαίσιο της αξιολόγησης λέγοντας ότι σε καμία περίπτωση αυτά δεν συνιστούν αξιολόγηση και επομένως θα υπάρχουν κυρώσεις αφού παραβιάζονται «ο νόμος, η υπουργική απόφαση και η δικαστική απόφαση», όπως τόνισε.

«Μόνο οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, είναι ενάντια στο νόμο, και το λέω αυτό γιατί δεν απηχεί η απόφαση των φασόν κειμένων το σώμα των εκπαιδευτικών οι οποίοι σε ποσοστό 60%, δηλαδή 8.000 σχολεία, έχουν ήδη εφαρμόσει τον νόμο και έχουν υποβάλει τις εκθέσεις αξιολόγησης» είπε η υπουργός Παιδείας και υπογράμμισε για μία ακόμη φορά ότι «η κυβέρνηση είναι απολύτως αποφασισμένη να εφαρμόσει τον νόμο» προειδοποιώντας όσους δεν συμμορφωθούν με κυρώσεις και χρηματικά πρόστιμα για τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες.

Κενά στα σχολεία

Η υπουργός είπε ότι φέτος υπήρξαν «υπετριπλάσιες» συνταξιοδοτήσεις σε σχέση με πέρυσι και ανέφερε αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει ακριβή αριθμό ότι καταγράφονται και πολλά κενά λόγω των αναρρωτικών αδειών, κενά τα οποία «είναι χρέος μας να καλύψουμε» αναφέροντας ότι σήμερα θα ανακοινωθούν 2.500 προσλήψεις αναπληρωτών, ενώ ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα ακολουθούν ακόμη 3.000 προσλήψεις.

Κρούσματα στα σχολεία

Τέλος, αναφορικά με τα κρούσματα στα σχολεία, η Ν. κεραμέως είπε ότι μόλις 4 τμήματα σε σύνολο 80.000 είναι κλειστά, τονίζοντας το συνεχές testing που γίνεται σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα σε κάποιο τμήμα.

«Πάμε καλά αλλά δεν εφησυχάζουμε», είπε.

Η υπουργός μετέφερε εικόνα και από τα ΑΕΙ, όπου ήδη έχουμε τις πρώτες αναστολές λειοτυργίας σε τμήματα λόγω κρουσμάτων, λέγοντας ότι τα ποσοστά εμβολιασμού σε διδακτικό προσωπικό και φοιτητές είναι πολύ μεγάλο (<92% σε μέλη ΔΕΠ και <75% σε φοιτητές) τονίζοντας παράλληλα ότι δόθηκαν 2.6 εκ. ευρώ στα Πανεπιστήμια για την πρόσληψη προσωπικού που θα διενεργεί τους ελέγχους των πιστοποιητικών, ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας παραχωρήθηκαν κινητές μονάδες εμβολιασμού και ότι μαζί με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δημιουργήθηκε η πλατφόρμα edupass προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία ελέγχου για τη δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων με φυσική παρουσία.

Πηγή

🦉

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας

Αρέσει σε %d bloggers: