Νίκη Κεραμεως: Άμεσα θα ξεκινήσει η αξιολόγηση και οι επιλογές στελεχών

Α. Άμεσα θα ξεκινήσουν επιμορφώσεις σχετικά με τις αξιολογήσιες και θα επιλεγούν και νέα στελέχη που θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Β. Μόλις ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες, θα ξεκινλησει η υλοποίηση  και της ατομικής αξιολόγησης.

Την παραπάνω δήλωση έκανε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, σε συνέντευξη στα Παραπολιτικά και τόνισε “Η μη συμμετοχή στην αξιολόγηση θα συνιστά σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα που δύναται να επιφέρει μη μισθολογική εξέλιξη και παρακράτηση μισθού.

Σχετικά με τα μέτρα που θα ληφθούν τη νέα σχολική χρονιά , λόγω Κορωνοϊού, η υπουργός Παιδείας είπε τα εξής:

  • Είναι βέβαιο ότι θα τροποποιηθούν τα πρωτόκολλα που ίσχυαν έως πέρυσι στα σχολεία, καθώς έχει επέλθει σημαντική αλλαγή στα δεδομένα, με κυριότερο εξ αυτών  τον μαζικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών , αλλά και της ευρύτερης κοινότητας , καθώς και ένα διαρκώς αυξανόμενο  ποσοστό εμβολιασμένων μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Προκειμένου να διαφυλάξουμε τη δημόσια και ατομική υγεία και την εκπαιδευτική κοινότητα, έχουμε ήδη ανακοινώσει μια νέα δέσμη μέτρων.
  • Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται στο χώρο εργασίας με βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό τελευταίου εξαμήνου ή βεβαίωση αρνητικού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με δική τους ευθύνη και έξοδα.
  • Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα ΑΕΙ.
  • Οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα  με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 και άνω) ή με βεβαίωση παρελθούσας νόσησης  (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού  αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα παρέχεται δωρεάν  και θα πραγματοποιείται επίσης  δύο φορές την εβδομάδα.
  • Για όσους εκπαιδευτικούς δεν προσκομίζουν τη βεβαίωση εργαστηριακού τεστ προβλέπεται αναστολή καθηκόντων , με ταυτόχρονη μη καταβολή μισθού

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πατήστε like και 
ακολουθήστε μας

Αρέσει σε %d bloggers: