Αξιολόγηση: Το υπουργείο Παιδείας παρά τις έγγραφες προειδοποιήσεις και “απειλές” δεν επέβαλε κυρώσεις

Το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων και νηπιαγωγών με   “πανηγυρική” σημερινή ανακοίνωση  χαιρετίζει “τις δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που όλη την προηγούμενη σχολική χρονιά, με την περήφανη και αγωνιστική στάση τους στις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων” για την εξωτερική αξιολόγηση.

Παράλληλα η ΔΟΕ κάνει γνωστό ότι “πάνω από 3.762 Σύλλογοι Διδασκόντων ακολούθησαν τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε.” για κατέθεσαν “φασόν” κείμενα και προειδοποιεί: “έπεται συνέχεια…”.

Κυρώσεις

Στο μεταξύ το υπουργείο Παιδείας ενώ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιβάλει κυρώσεις στους Διευθυντές των σχολείων οι οποίοι κατέθεσαν “φασόν” κείμενα, τελικά περιορίστηκε , μόνο σε 34 Διευθυντές σχολείων οι οποίοι δεν κατέθεσαν καθόλου έκθεση.

Τα “φασόν” κείμενα παρότι το υπουργείο Παιδείας τα χαρακτηρίζει με εγκυκλίους “μη σύννομα” και “μη γενόμενα”, διατυπώθηκαν  ερωτηματικά εάν νομικά ευσταθούν ενδεχόμενες κυρώσεις.

Αυτός είναι ο λόγος που  οι περιπτώσεις αυτές, μέχρι σήμερα,  από το υπουργείο Παιδείας έχουν τεθεί εκτός “κάδρου” κυρώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos επικράτησε η νομική άποψη ότι  ευθύνες θα αναζητούνταν μόνο στις περιπτώσεις που κείμενα “φασόν” είχαν  χαρακτηριστεί από τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου “μη γενόμενα” και οι Διευθυντές Σχολείων δεν ανταποκρίνονταν  με την απόσυρσή τους και την κατάθεση νέων.

Προειδοποίηση

Για τα “φασόν” κείμενα  το υπουργείο Παιδείας   με έγγραφο που έστειλε στα σχολεία  στις 26-10-21, προειδοποιούσε:

” Η ανάρτησή σας στην πλατφόρμα του ΙΕΠ του προδιαμορφωμένου κειμένου αξιολόγησης , το οποίο δεν περιέχει εξατομικευμένα στοιχεία ανά κατηγορία κατά τα προβλεπόμενα στις ισχύουσες διατάξεις  και δεν έχει λάβει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της σχολικής μονάδας, δεν πληροί τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που θέτει το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο , συνεπώς δεν είναι σύννομη και θεωρείται μη γενομένη”.

Πηγή

🦉

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας