Σήμερα αναμένεται να εκδοθεί από το Εφετείο Αθηνών έφεση  που άσκησαν η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ

Δημοσιεύτηκε από τον/την e-koukouvagia.gr στις

Σήμερα αναμένεται να εκδοθεί από το Εφετείο Αθηνών έφεση  που άσκησαν η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ   κατά   απόφασης  του Πρωτοδικείου Αθηνών , με την οποία κρίθηκε  παράνομη η  απεργία – αποχή από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Σήμερα, επίσης, αναμένεται  να εκδοθεί μαζί με την έφεση των δύο Ομοσπονδιών,  η  έφεση της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως  κατά της Πρωτόδικης απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την   απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση, η οποία συζητήθηκε χθες μαζί με τη έφεση της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ .

Η υπουργός Παιδείας με την έφεση,    ζητά από το δικαστήριο να ικανοποιήσει τα αρχικά αιτήματά της αγωγής που απέρριψε  το Πρωτοδικείο , δηλαδή:

Α. Να απαγορεύσει  τη συνέχιση της επίμαχης απεργίας .

Β. Να απαγγείλει, άλλως και επικουρικώς απειλήσει, ποινές έμμεσης εκτέλεσης για κάθε παράβασή της .

Γ. Να κηρυχθεί προσωρινώς εκτελεστή η απόφαση του Πρωτοδικείου.

Δ. Η ένδικη απεργία είναι καταχρηστική.

Κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία το δικαστήριο απέρριψε  το αίτημα   αναβολής εκδίκασης της έφεσης της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ κατά της πρωτόδικης απόφασης για την απεργία -αποχή από την αξιολόγηση

Με την έφεση τα κορυφαία συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών ζητούν να ανατραπεί η απόφαση του Πρωτοδικείου με την οποία κρίθηκε  παράνομη η απεργία αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση.

ΕΦΕΣΗ ΟΛΜΕ -ΔΟΕ

ΑΙΤΗΤΙΚΟ:  

ΖΗΤΟΥΜΕ

1. Να γίνει δεκτή η παρούσα έφεση.

2. Να εξαφανιστεί η εκκαλουμένη με αρ.534/2021 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

3. Να απορριφθεί η με ΓΑΚ 75447/2021 και ΕΑΚ 1902/2021 αγωγή του εφεσιβλήτου.

4. Να καταδικασθεί το αντίδικο στην εν γένει δικαστική δαπάνη της εκκαλούσας και των δύο βαθμών δικαιοδοσίας.

Αρχικά η συζήτηση είχε ορισθεί για τις   25 Ιανουαρίου του 2022.

Ωστόσο η  υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, επικαλούμενη του “ακραίου επείγοντος” του ζητήματος,  ζήτησε  από το δικαστήριο  επίσπευση εκδίκασης της έφεσης, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό.

Η αποφαση του Πρωτοδικείου

Υπενθυμιζεται ότι το  Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη την   «απεργία-αποχή» των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση.

Ειδικότερα  το Πρωτοδικείο Αθηνών  κατά τη συζήτηση  έκανε δεκτή  την  κατεπείγουσα αγωγή  της υπουργού  Παιδείας   Ν. Κεραμέως κατά των Διδασκαλική Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών (ΔΟΕ), Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) και Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ),    να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η «απεργία-αποχή».

Το δικαστήριο τονίζει στην απόφαση ότι “οι εναγόμενες Ομοσπονδίες όφειλαν να διαθέτουν το αναγκαίο προσωπικό εγγυημένης ελάχιστης υπηρεσίας, ώστε να μη ματαιωθεί , αλλά και να ικανοποιηθεί, έστω και ένα ουσιαστικό ποσοστό , η ανάγκη της εκπαίδευσης, δηλαδή η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων”

Πηγή

Κατηγορίες: ΔΟΕΟΛΜΕ

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας

Αρέσει σε %d bloggers: