Αδάμου: «Απαράδεκτο και εγκληματικό το 50+1%»

«Υπάρχουν σχολεία που το κάθε τμήμα έχει έξι, επτά ή και περισσότερα κρούσματα και δεν κλείνουν» δήλωσε η βουλευτής Κωνσταντίνα Αδάμου

Για τον πολλαπλασιαμό των κρουσμάτων κορονοϊού στα σχολεία και την παράδοξη συνέχιση της λειτουργίας τμημάτων των σχολείων αυτών τοποθετήθηκε η ανεξάρτητη βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνα Αδάμου, μια μέρα προτού λάβει διαστάσεις μεγάλης δημοσιότητας το θέμα των πολλών κρουσμάτων σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Η βουλευτής κατέθεσε σχετική ερώτηση στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και αναμένει την απάντησή της.

«Υπάρχουν δυστυχώς σχολεία που το κάθε τμήμα έχει έξι, επτά ή και περισσότερα κρούσματα και δεν κλείνουν (τα εν λόγω τμήματα). Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί σχολείο της δυτικής Θεσσαλονίκης» επισήμανε σε δήλωσή της η βουλευτής.

«Το μέτρο που έχει θεσπίσει το Υπουργείο Παιδείας ότι πρέπει να νοσήσει το 50+1% του κάθε τμήματος για να κλείσει είναι απαράδεκτο και εγκληματικό!» πρόσθεσε.

Πρέπει να προστατευτούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε κρούσμα που εντοπίστηκε στη Βουλή και στα μέτρα που λήφθηκαν σε αυτή την περίπτωση: «Την προηγούμενη εβδομάδα οι διεργασίες της Ολομέλειας της Βουλής διεκόπησαν επειδή βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ο εισηγητής Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Κώστας Καραμανλής. Καλώς έπραξαν και διέκοψαν την ολομέλεια για να απολυμανθεί η αίθουσα, αλλά το ίδιο οφείλουν να πράττουν και σε κάθε αίθουσα που υπάρχει κρούσμα. Δεν υπάρχουν άνθρωποι κατώτατου και ανώτατου Θεού!».

«Πρέπει να προστατευτούν όλοι/ες οι μαθητές/τριες και όλοι/ες οι εκπαιδευτικοί!» συμπλήρωσε.

Τέλος, η βουλευτής απαιτεί «άμεσα δωρεάν rapid test για όλες/ους τις/τους μαθήτριες/ές και τους/τις εκπαιδευτικούς, καθώς και απολύμανση των αιθουσών σε κάθε μια ξεχωριστή περίπτωση κρούσματος».

Πηγή

🦉

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας

Αρέσει σε %d bloggers: