Αλέξης Τσίπρας: Στο πρώτο κρούσμα να κλείνει το τμήμα για 3 ημέρες

«Το 25% των κρουσμάτων είναι μαθητές», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας – Ζητά να να κλείνει το τμήμα στο πρώτο κρούσμα για τρεις ημέρες και οι μαθητές να επιστρέφουν στο σχολείο με μοριακό τεστ

«Το αυτονόητο θα ήταν το τμήμα να κλείνει στο πρώτο κρούσμα για 3 μέρες και να πηγαίνουν οι μαθητές στο σχολείο μετά από 3 μέρες με μοριακό τεστ που θα παρέχεται δωρεάν». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, αναφορικά με τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στα σχολεία, κατά την τριτολογία του στην Ολομέλεια της Βουλής, στην αντιπαράθεσή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Το 25% των κρουσμάτων είναι μαθητές», τόνισε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αραίωση των τμημάτων. «Τα σχολεία όμως δύο χρόνια έκλειναν όπως άνοιγαν. Στην πιο δύσκολη χρονιά αποφασίσατε συγχωνεύσεις τμημάτων και αύξηση του αριθμού ανά τάξη, έχετε εγκληματική ευθύνη», είπε, προσθέτοντας ότι η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «αντί να κλείνει κάθε τμήμα όταν θα μολυνθούν το 50+1%, δηλαδή να μην κλείνει ποτέ» κάτι που, όπως είπε «μετατρέπει τα σχολεία χώρο επώασης του ιού που μεταφέρεται στην κοινότητα»«το αυτονόητο θα ήταν το τμήμα να κλείνει στο πρώτο κρούσμα για 3 μέρες και να πηγαίνουν οι μαθητές στο σχολείο μετά από 3 μέρες με μοριακό τεστ που θα παρέχεται δωρεάν».

Πηγή

🦉

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας

Αρέσει σε %d bloggers: