Από σήμερα τα πρώτα δωρεάν self test

Ξεκινά σήμερα η διανομή των δωρεάν self test στα φαρμακεία: Πώς και πότε τα προμηθεύεστε

Από σήμερα έως και την ερχόμενη Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου, θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν από τα φαρμακεία το πρώτο από τα δύο self test όλοι οι πολίτες – εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι.

Πρόκειται για ένα από τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί και το διάστημα από 3 Ιανουαρίου έως και 7 Ιανουαρίου του 2022, δηλαδή την αμέσως επόμενη εβδομάδα των γιορτών, για να λάβουν οι πολίτες το δεύτερο δωρεάν self test.

Με το δεύτερο τεστ, μάλιστα, η κυβέρνηση στοχεύει στο να εντοπιστούν τυχόν κρούσματα που προέκυψαν από τις κοινωνικές συνάξεις τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Πώς θα γίνει η διανομή των self test

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, από τις 6/12/2021 έως τις 12/12/2021 όλοι οι ενήλικες πολίτες – εμβολιασμένοι και μη – που διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ, θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν ένα (1) self test από τα φαρμακεία της χώρας.

Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έτσι ώστε οι φαρμακοποιοί κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Αν και το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό, «καλούνται όλοι οι πολίτες να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο έως τις 12/12, ώστε να περιορίσουμε το ιικό φορτίο και την κυκλοφορία του ιού ενόψει της εορταστικής περιόδου».

Πηγή

🦉

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας

Αρέσει σε %d bloggers: