Αύξηση των κρουσμάτων κορονωϊού στα σχολεία

10.729 τα κρούσματα των παιδιών ηλικίας 4-18 ετών – Αύξηση κατά 4.55% στα επιβεβαιωμένα κρούσματα στα σχολεία

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα αναφοράς, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 10.729, αποτελώντας το 23%, εμφανίζοντας αύξηση κατά 4.55% συγκριτικά με την προηγούμενη.

Αναλυτικότερα, το ποσοστό κρουσμάτων ατόμων ηλικίας 4-18 ετών στο σύνολο των κρουσμάτων κορονοϊού ανά επιδημιολογική εβδομάδα αναφοράς από 2021-01-04 έως 2021-11-14 παρουσιάζεται στο διάγραμμα παρακάτω ως εξής:

Δείτε το διάγραμμα:

krousmata_koronoiou_paidia

Eκπαιδευτικοί Κέρκυρας για τα αυξανόμενα κρούσματα στα σχολεία

Κανένα σχολείο δεν έχει κλείσει παρά τα 80 και κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στα σχολεία δευτεροβάθμιας, της Κέρκυρας, όπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ και ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας.

Τονίζουν πως η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές μη θέλοντας να «ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ» έριξαν την ευθύνη σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, χωρίς επί της ουσίας να πάρουν κάποιο ουσιαστικό μέτρο κατά του κορονοϊού. Αποτέλεσμα αυτού η «αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων, τόσο πανελλαδικά όσο και στην Κέρκυρα», όπως αναφέρουν.

Επιπλέον κάνουν λόγο για την πολυέξοδη διαδικασία που μπαίνουν οι γονείς ώστε να κάνουν rapid test στα παιδιά τους, ώστε να δουν αν έχουν νοσήσει έπειτα από την επιβεβαίωση ενός νέου κρούσματος στα σχολεία.

Από σήμερα Τετάρτη να προμηθεύονται οι μαθητές τα self test από τα Φαρμακεία

Από την Τετάρτη 17/11 έως και το Σάββατο 27/11, οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται δωρεάν δύο συσκευασίες με συνολικά 10 self test από τα φαρμακεία. Τα τεστ αυτά θα καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 23 Νοεμβρίου μέχρι και τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει ότι:

  • το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολεία
  • ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,
  • βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),
  • οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος (δηλ. κρούσμα σε συμμαθητή),
  • η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Καπραβέλος: Τα σχολεία, κρίκος στην αλυσίδα της διασποράς του κορονοϊού

«Κρίκο» στην αλυσίδα της διασποράς του κορονοϊού, χαρακτήρισε ο Νίκος Καπραβέλος, τα σχολεία τονίζοντας ότι «η ιχνηλάτηση που έχουμε είναι ότι οι οικογένειες μολύνονται από τα παιδιά τους».

Παράλληλα ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, μίλησε για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού και των διασωληνωμένων τονίζοντας ότι η εφημερία ξεκινάει με ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει την πόρτα του νοσοκομείου ασθενής και να τον διώξουμε. Πεθαίνουν και άνθρωποι εκτός ΜΕΘ, γιατί το σύστημα έχει φτάσει στα όρια του και δεν μπορούμε να κλιμακώσουμε τη θεραπεία… Είναι εφιάλτης να έχουμε ασθενή με δύσπνοια, να μην έχει οξυγόνο και να του λέμε ότι δεν έχει κρεβάτι στην εντατική», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πηγή

🦉

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας

Αρέσει σε %d bloggers: