Εντός των επόμενων ημερών ξεκινά ηλεκτρονικά η διαδικασία επιλογής διευθυντών σχολείων

Οι αιτήσεις θα κατατεθούν ηλεκτρονικά μέσα στο Δεκέμβριο, θα γίνει μοριοδότηση των υποψηφίων, θα ακολουθήσει η προθεσμία των ενστάσεων και μετά οι συνεντεύξεις των τελικών υποψηφίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την εβδομάδα ή το αργότερο την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου θα δημοσιευθεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας, η οποία θα αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα της προκήρυξης για την κάλυψη 14.000 θέσεων διευθυντών σχολείων.

Η διαδικασία επιλογής διευθυντών σχολείων θα γίνει ηλεκτρονικά και οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν ότι οι διευθυντές που θα επιλεγούν θα αναλάβουν υπηρεσία μετά το τέλος του τρέχοντος σχολικού έτους.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο alfavita.gr ο Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης, είναι έτοιμη προς υπογραφή η υπουργική απόφαση για τη διαδικασία και τις ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων για τις θέσεις των υποψηφίων περίπου 14.000 διευθυντών όλων των σχολείων -ανά τύπο και βαθμίδα- της χώρας.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα κατατεθούν ηλεκτρονικά μέσα στο Δεκέμβριο.

Όπως είναι γνωστό, στο πλαίσιο της διαδικασίας ψηφίστηκε τροπολογία με την οποία δίνεται η δυνατότητα και στους νεοδιόριστους δόκιμους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν μονιμοποιηθεί να θέσουν υποψηφιότητα εφόσον έχουν τις τυπικές προϋποθέσεις. Η υπουργική απόφαση θα σταλεί στις 13 περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης και θα ακολουθήσουν οι προκηρύξεις επιλογής διευθυντών που θα εκδοθούν από κάθε διεύθυνση εκπαίδευσης ξεχωριστά.

Μέχρι τώρα πάντως υπάρχει δυστοκία στη συγκρότηση των τοπικών συμβουλίων επιλογής διευθυντών σχολείων, λόγω απροθυμίας συμμετοχής των εκπαιδευτικών αλλά και έλλειψης των διοικητικών προϋποθέσεων που θέτει ο νόμος (ενδεικτικά, πρέπει να υπηρετούν με οργανική θέση στη διεύθυνση εκπαίδευσης με τουλάχιστον δεκαπενταετή εκπαιδευτική υπηρεσία στην οικεία βαθμίδα εκπαίδευσης κ.ά.).

Ήδη από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ανακοινώνονται προσκλήσεις για εκδήλωση ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών για τον ορισμό στα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής.

Οι αιτήσεις θα κατατεθούν ηλεκτρονικά, θα γίνει μοριοδότηση των υποψηφίων, θα ακολουθήσει η προθεσμία των ενστάσεων και μετά οι συνεντεύξεις των τελικών υποψηφίων. 

Πηγή

 

🦉

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας