Εξοργιστικός για άλλη μια φορά ο Άρης Πορτοσάλτε: «Θέλετε δύο εβδομάδες καθισιό»

Εξοργιστικός για άλλη μια φορά ο Άρης Πορτοσάλτε – Τον άδειασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης που τάχθηκε υπέρ της ολιγοήμερης παράτασης στο άνοιγμα των σχολείων

Σε νέα επίθεση εναντίον των εκπαιδευτικών προχώρησε σήμερα ο Άρης Πορτοσάλτε με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων και με φόντο την ανησυχία των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών για την έκρηξη των κρουσμάτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, τα οποία ανήλθαν στα 25.235.

«Εσείς δεν θέλετε ούτε τηλεκπαίδευση, ούτε μάθημα. Θέλετε δύο εβδομάδες παράταση των διακοπών» είπε απευθυνόμενος στον γραμματέα της ΟΛΜΕ Νίκο Παπαχρήστο, με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη να αδειάζει τον δημοσιογράφο υποστηρίζοντας πως ήταν σωστή η πρόταση της Ομοσπονδίας να δοθεί ολιγοήμερη παράταση στο άνοιγμα των σχολείων.

Τι «εξωφρενικό» είπε άραγε ο γραμματέας της ΟΛΜΕ που «θύμωσε» τον Άρη ΠορτοσάλτεΕίπε, ότι εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι θα ήταν καλύτερο, ακόμα κι αν είχε ληφθεί η απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές, να μην άνοιγαν τα σχολεία για τρεις ημέρες ώστε να γίνουν όλα τα self test και να υπήρχε μεγαλύτερο δείγμα αξιοπιστίας και ας ξεκινούσαν την τέταρτη ημέρα τα σχολεία. 

«Καλύτερα να δοκιμαστεί το σύστημα εν κινήσει» πρότεινε ο Άρης Πορτοσάλτε, υποστηρίζοντας ουσιαστικά την τακτική του «βλέποντας και κάνοντας» εις βάρος φυσικά της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών. 

Πορτοσάλτε: Κύριε Παπαχρήστο, αν δεν γίνει δια ζώσης το μάθημα που είναι μια εκδοχή των πραγμάτων, είστε έτοιμοι για τηλεκπαίδευση;

Παπαχρήστος: Δεν είπαμε εμείς να μην γίνουν δια ζώσης τα μαθήματα, η δική μας άποψη ήταν ότι να πάμε μία ή δύο εβδομάδες πίσω 

Πορτοσάλτε: Δύο εβδομάδες, δηλαδή, καθισιό;

Παπαχρήστος: Όχι, δύο εβδομάδες παράταση των διακοπών, και δύο εβδομάδες από το «καθισιό» του Ιουνίου να γίνει μάθημα. Οι εκπαιδευτικές εβδομάδες είναι συγκεκριμένες, δεν παίζει ρόλο αν θα είναι τον Ιανουάριο ή τον Ιούνιο

Πορτοσάλτε: Εσείς δεν θέλετε ούτε τηλεκπαίδευση, ούτε μάθημα. Μισό λεπτό να καταλάβουμε εν συντομία τι λέει η ΟΛΜΕ. Ούτε μάθημα, ούτε τηλεκπαίδευση, δύο εβδομάδες παράταση των διακοπών.

Οικονόμου: Διακοπές, αυτό λέει 

Παπαχρήστος: Δεν βάλαμε πότε το διαζευτικό που βάζετε εσείς. Η ΟΛΜΕ λέει ότι από θέση αρχής προκρίνουμε την δια ζώσης εκπαίδευση, θεωρούσαμε, με αυτά που βλέπαμε, ότι θα ήταν καλύτερο να υπάρχει δυο εβδομάδες παράταση στις διακοπές και τα σχολεία να κλείσουν δύο εβδομάδες αργότερα. Άρα οι εκπαιδευτικές εβδομάδες θα ήταν οι ίδιες. 

Μαθήματα συνδικαλισμού από τον Πορτοσάλτε

Ο Άρης Πορτοσάλτε έσπευσε μάλιστα να προχωρήσει και σε μαθήματα ….συνδικαλισμού προς τον εκπρόσωπο της ΟΛΜΕ.

Όταν ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε ειρωνικά στον συνδικαλιστικό ρόλο του κ. Παπαχρήστου, εκείνος αναρωτήθηκε τι πρόβλημα έχει ο κ. Πορτοσάλτε με τον συνδικαλισμό και για ποιο λόγο βγάζει τέτοιο μένος απέναντι στους εκπροσώπους των εργαζόμενων οποιουδήποτε κλάδου.

«Τι πρόβλημα έχετε με τους συνδικαλιστές κύριε Πορτοσάλτε; Γιατί βγάζετε τόσο μένος απέναντι σε οποιοδήποτε εκπρόσωπο οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας; Γιατί απαξιώνετε τις δημοκρατικές διαδικασίες; Τις απαξιώνετε. Ο συνδικαλισμός είναι πυλώνας της δημοκρατίας». 

«Δεν ξέρω ποιος απαξιώνει ποιον και ποιος απαξιώνεται μόνος του. Μπορεί να απαξιώνεστε μόνοι σας» απάντησε ο Άρης Πορτοσάλτε, υπστηρίζοντας πως ο συνδικαλισμός είναι πυλώνας δημοκρατίας «άλλα όχι όπως ασκείτε από εσάς».

Άδειασμα από Τζανάκη

Ωστόσο, ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης, συμφώνησε τον κ. Παπαχρήστο λέγοντας ότι έχει δίκιο για τη μειωμένη θετικότητα κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών όπως επίσης ότι έχει δίκιο στο αίτημα για παράταση των διακοπών αφού υπάρχει η δυνατότητα παράτασης του σχολικού έτους.

Ο γραμματέας της ΟΛΜΕ είχε αναφέρει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, δηλαδή πριν κλείσουν τα σχολεία, το ποσοστό των παιδιών που νοσούσαν με κορονοϊό ήταν γύρω στο 29%, ενώ πριν ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου το ποσοστό αυτό μειώθηκε στο 17%.

Όπως επεσήμανε ο Νίκος Τζανάκης είναι σωστή η πρόταση της ΟΛΜΕ να άνοιγαν τα σχολεία μια εβδομάδα μετά για να μην υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων ενώ επεσήμανε ότι πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει το 50%+1, επισημαίνοντας ότι από υγειονομική άποψη το θεωρεί ρίσκο.

Δείτε το βίντεο μετά το 14ο λεπτό:

Πηγή

🦉

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας

Αρέσει σε %d bloggers: