Η δασκάλα της καρδιάς μας στην Ερεικούσσα

Τη Δευτέρα, όταν το κουδούνι χτύπησε στο μικρό σχολείο της Ερεικούσσας, τους τρεις μαθητές του υποδέχτηκε η νέα τους δασκάλα. Η Ερείκουσα είναι το δεύτερο σε μέγεθος από τα τρία Διαπόντια νησιά και βρίσκεται βόρεια της Κέρκυρας.

Η Αποστολία Ρούση θα είναι η νέα δασκάλα του μικρού Δημοτικού σχολείου της Ερεικούσσας.Η Αποστολία κατάγεται από την Κοζάνη και όταν ορκίστηκε και έφτασε η περίοδος που έπρεπε να δηλώσει τα σχολεία της επιλογής της, σκεφτόταν το νησί της Κέρκυρας. Μέχρι τότε δε γνώριζε τίποτα για το νησί της Ερείκουσας παρά μόνο όπως μας αναφέρει χαρακτηριστικά και η ίδια στο Humanstories.gr «… που βρίσκεται στο χάρτη».


Το λιμανάκι του μικρού νησιού


Η Αποστολία γνώρισε το σχολείο της Ερείκουσας από ένα τυχαίο γεγονός που έγινε η αφορμή να βρεθεί στο νησί και να γίνει η νέα του δασκάλα. Στη απόφαση αυτή της Αποστολίας βοήθησε και ο σύζυγος της. Ο οποίος και ενίσχυσε τις σκέψεις τις Αποστολίας, βοηθώντας την στην επιλογή της. «Δεν είναι δυνατό να υπάρχει σχολείο με παιδάκια στον ελλαδικό χώρο και να μη έχει δάσκαλο. Θα πάμε στην Ερείκουσα». Έτσι κι έγινε. Η Αποστολία μαζί με το σύζυγο της και τα δύο μικρά τους παιδάκια μετακόμισαν στο μικρό νησί. Η Αποστολία είναι τυχερή γιατί δίπλα της θα έχει όλη την οικογένεια της. Και κυρίως το σύζυγο της που ως ελεύθερος επαγγελματίας έχει την δυνατότητα να την ακολουθήσει. «Ο σύζυγός μου, είναι τεχνίτης. θα είναι δύσκολα στην αρχή για την δουλειά του αλλά σιγά σιγά πιστεύω ότι θα τα καταφέρει…». Μας λέει η δασκάλα και συνεχίζει τη σύντομη συζήτηση μαζί μας ενώ τα μικρά της ζουζούνια τρέχουν μέσα στο χώρο του σχολείου: «Για μένα είναι πρωτόγνωρα όλα αυτά που ζω στο νησί… ακόμη και η δημοσιότητα. Ήταν κάτι που δεν το περίμενα». Τελειώνει η Αποστολία. Γιατί όλα τελικά στη ζωή μας συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Δεν υπάρχουν τυχαία γεγονότα, ούτε συμπτώσεις…Καλή σχολική χρονιά


Πηγή

2 thoughts on “Η δασκάλα της καρδιάς μας στην Ερεικούσσα

  1. Στο τέλος της ανάρτησης πατώντας επάνω στη λέξη Πηγή ο επισκέπτης οδηγειται αυτόματα στον αρχικό σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πατήστε like και 
ακολουθήστε μας

Αρέσει σε %d bloggers: