Η Covid-19 μπορεί να προκαλέσει πολλές επιπλοκές στα παιδιά

Η Covid-19 μπορεί να προκαλέσει πολλές επιπλοκές στα παιδιά – Τι είπε η Ματίνα Παγώνη για την τρίτη δόση στους 3 μήνες

Για τα κρούσματα σε παιδιά, αλλά και για την 14χρονη που κατέληξε στη Λαμία από ανακοπή ενώ νοσούσε με κορονοϊό μίλησε η πρόεδρος της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη

Σύμφωνα με την ίδια, εκτός από το 14χρονο κορίτσι, τις τελευταίες ημέρες κάποια βρέφη που νόσησαν, διασωληνώθηκαν σημειώνοντας ότι τον τελευταίο μήνα νοσούν πολλοί νέοι άνθρωποι.

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι πως στον κορονοϊό δεν υπάρχουν ηλικίες. Η νόσος μπορεί να κάνει πολλές επιπλοκές. Επηρεάζει και τους πνεύμονες και την καρδιά και τον εγκέφαλο. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η περικαρδίτιδα ξεπερνιέται, σε ποσοστό 95%-98%. Φυσικά, θα υπάρχει και περιστατικό που δεν μπορεί να τα καταφέρει, ακόμα και στις πιο απλές νόσους. Πρέπει να πάνε και τα παιδιά να εμβολιαστούν από 5 ετών και πάνω», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι στην Αφρική παρακολουθούν τα κρούσματα της Όμικρον στις ηλικίες κάτω των 5 ετών.

Γιατί να κάνουμε την τρίτη δόση στους 3 μήνες

Αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι της Όμικρον, η Μ. Παγώνη επισήμανε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι καλύπτεται από τα εμβόλια. «Το σημαντικό είναι το ποσοστό αποτελεσματικότητας», επισήμανε και πρόσθεσε ότι είναι καθησυχαστικό το γεγονός ότι δεν καταγράφονται θάνατοι. null

Σε ερώτηση γιατί αποφασίστηκε η χορήγηση της τρίτης δόσης στους 3 μήνες, απάντησε ότι «όταν κάνουμε και τις τρεις δόσεις μαζί δυναμώνουμε τόσο πολύ τον οργανισμό και για την Όμικρον ακόμα και αν έχουμε πολλά περιστατικά. Στόχος είναι να ενισχύσουμε τον οργανισμό ώστε να έχει αντισώματα και να επιτεθεί στις μεταλλάξεις και τον ιό που δεν πρόκειται να φύγει αν δεν εμβολιαστούμε».

Για τις αντιδράσεις για τη συχνότητα των εμβολίων, είπε ότι δεν θα γίνεται κάθε 4 μήνες, αλλά κάθε 9-12 μήνες, όπως στην γρίπη, ανάλογα με το πότε θα αποφανθεί η Επιτροπή Εμβολιασμών. 

Σχετικά με την περίοδο των Χριστουγέννων, τόνισε ότι οι καλεσμένοι σε ρεβεγιόν πριν επισκεφθούν κάποιο σπίτι, καλό θα ήταν να υποβάλλονται σε rapid test.  

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση αν τα εμβόλια mRNA περιέχουν νεκρά εμβρυικά κύτταρα είπε «έλεος! Ας σταματήσουν στην τεχνική του εμβολίου. Κανείς δεν μπορεί να τα καταλάβει, μόνο αυτοί που ασχολούνται με τα εμβόλια». 

Πηγή

🦉

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας

Αρέσει σε %d bloggers: