Καθυστερεί η διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης

Η αναμενόμενη στις αρχές Νοεμβρίου έκδοση της Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ακολούθως της αντίστοιχης για την επιλογή Συμβούλων Εκπαίδευσης (Σχολικών Συμβούλων) δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί.

Η μόνη εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας ενέργεια προς την κατεύθυνση εκκίνησης των διαδικασιών επιλογής στελεχών υπήρξε η πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τα μέλη ΔΕΠ για τον ορισμό τους ως μελών των Συμβουλίων Επιλογής για την κατάρτιση πινάκων επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Η πρόσκληση αυτή εκδόθηκε στις 10 Νοεμβρίου και η εικοσαήμερη προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την προσεχή Τρίτη 30 Νοεμβρίου.

Καμία άλλη εγκύκλιος δεν έχει εκδοθεί και καμία επίσημη ανακοίνωση χρονοδιαγράμματος δεν έχει γνωστοποιηθεί από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας.

Ο χρόνος κυλά και οι πρώτες εκτιμήσεις για επιλογή και τοποθέτηση νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης αλλά και Συμβούλων  Εκπαίδευσης έως ή μέσα στα Χριστούγεννα δείχνουν να απομακρύνονται, χωρίς να είναι σαφές πότε θα δρομολογηθούν και θα ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Ακόμη πιο θολό παραμένει το τοπίο και ο χρόνος επιλογής των υπολοίπων στελεχών που θα ακολουθήσει, με τελευταίους τους Διευθυντές σχολικών μονάδων, που εύλογο είναι να επιλεγούν εντός του καλοκαιριού, απαραίτητο όμως να έχει προηγηθεί η επιλογή όλων των υπολοίπων στελεχών εκπαίδευσης.

Η ανακοίνωση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης εκ μέρους της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας δεν αφορά μόνο την ανάγκη πληροφόρησης των υπηρετούντων στελεχών εκπαίδευσης ή όσων ενδιαφέρονται για τις θέσεις αυτές αλλά ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα η οποία έχοντας να αντιμετωπίσει τόσες δυσκολίες στην καθημερινή εκπαιδευτική ζωή δεν πρέπει να αιφνιδιαστεί.

Πηγή

🦉

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας

Αρέσει σε %d bloggers: