Λάρισα: Γονείς – αρνητές κρατούν 34 μαθητές εκτός εκπαίδευσης

34 παιδιά εκτός σχολείου στη Λάρισα, λόγω άρνησης των γονιών τους να υποβληθούν σε τεστ και να φορούν μάσκα

Να χάσουν τη χρονιά, κινδυνεύουν 34 μαθητές στην Λάρισα, καθώς οι γονείς τους αρνούνται να εφαρμόσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που στόχο έχουν την μείωση διασποράς του κορονοϊού στα σχολεία.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για 24 παιδιά στην Πρωτοβάθμια και 10 στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τα οποία στερούνται την εκπαίδευσή τους εξαιτίας της άρνησης των γονέων τους να τα στείλουν στο σχολείο.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Λάρισας κ. Παπαποστόλου, «24 παιδιά στην περιοχή βρίσκονται εκτός του φυσικού τους χώρου, γιατί οι γονείς τους δεν αποδέχονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την φοίτηση των μαθητών στο σχολείο. Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων κάνουν κάθε προσπάθεια να πείσουν τους γονείς να αναθεωρήσουν την στάση τους αφενός γιατί η φοίτηση είναι υποχρεωτική, αλλά αφετέρου για ψυχολογικούς, εκπαιδευτικούς και συναισθηματικούς λόγους. Δεν πρέπει ούτε ένας μαθητής να βρίσκεται εκτός της σχολικής αίθουσας».

Όπως ανέφερε, το υπουργείο Παιδείας έχει κάνει καταγραφή των μαθητών που δεν βρίσκονται στις αίθουσες για τους παραπάνω λόγους, ενώ οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να μεταπείσουν τους γονείς. Στην περίπτωση όμως συνεχίσουν να λείπουν, θα αναγκαστούν να επαναλάβουν την τάξη.

Ακόμη, ζήτησε να προσληφθούν περισσότεροι εκπαιδευτικού για να μικρύνουν τα τμήματα των σχολείων με πάνω από 25 μαθητές, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Κόπτσης: Έρχεται αλλαγή στο ισχύον νομικό πλαίσιο – Ποινική ευθύνη σε όσους δεν τηρούν την νομοθεσία

Ο  γενικός γραμματέα, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε πως το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, σκοπεύουν να αλλάξουν το ισχύον νομικό πλαίσιο, ώστε να έχουν ποινική ευθύνης όσοι δεν τηρούν την κείμενη νομοθεσία.

Σχετικά με τα περιστατικά γονέων – αρνητών είπε πως «η αντίδραση κατά των μέτρων προστασίας μειώνεται, μετά από τις παρεμβάσεις των διευθυντών των σχολείων. Η εκπαίδευση είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί κανείς να την στερείται». 

Μικρή η διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία

«Μικρή» εκτιμά ο Α. Κόπτσης πως είναι η διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία, λέγοντας πως «μόλις 8 σε περίπου 80.000 χιλιάδες τμήματα. Οι εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί κατά 84% και μαζί με τους νοσήσαντες, το ποσοτό ανοσίας ξεπερνά το 90%. Έχει εμβολιαστεί το 44% των μαθητών 14 ως 17 ετών».

Συμπλήρωσε ακόμη πως τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοικτά, λέγοντας πως «εφαρμόζουμε την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους οποίους ευχαριστούμε. Τόσο οι δάσκαλοι και καθηγητές, όσο και τα παιδιά, τηρούν τα μέτρα προστασίας».

Πηγή

🦉

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας

Αρέσει σε %d bloggers: