Λινού: Αρνητικό self test το βράδυ παύει να έχει αξία το πρωί

Άνοιγμα σχολείων: 10.000 μαθητές που εντοπίστηκαν θετικοί την Τρίτη είναι πιθανό να μετέδιδαν τον κορονοϊό στις τάξεις τους τη Δευτέρα

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η Αθηνά Λινού σχετικά με τη διασπορά του κορονοϊού, μετά το άνοιγμα των σχολείων, τονίζοντας πως ένα self test κρατάει κάποιον «ασφαλή για 7-8 ώρες».

«Αν κάνω σήμερα ένα τεστ σήμερα και είναι είναι αρνητικό, και δεν είναι λάθος, αυτό με κρατάει ασφαλή 7-8 ώρες. Μετά από 8 ώρες μπορεί να θετικοποιηθεί», είπε συγκεκριμένα η καθηγήτρια επιδημιολογίας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Υπενθυμίζεται πως κατά το άνοιγμα των σχολείων, καταγράφηκαν 25.000 θετικά τεστ μαθητών και εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα ήταν περίπου 15.500 ενώ την Τρίτη ήταν 10.000.

«Βεβαιότατα μπορεί να συνεχιστεί η διασπορά στα σχολεία που άνοιξαν, παρά τον μεγάλο αριθμό self test των πρώτων δύο ημερών», σημείωσε η ίδια σε άλλο σημείο.

«Είναι μία δυναμική κατάσταση. Όντως, ο αριθμός των κρουσμάτων σε σχέση με το σύνολο των μαθητών είναι μικρός, το ποσοστό θετικότητας είναι κοντά στο 1%-2%. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αύριο-μεθαύριο δεν θα έχουμε τον ίδιο αριθμό, ή και περισσότερα κρούσματα. Η διασπορά εξαρτάται από τον αριθμό των ανθρώπων με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή και από τις συνθήκες υπό τις οποίες ερχόμαστε σε επαφή», συνέχισε η κ. Λινού.

Πηγή

🦉

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας