Νίκη Κεραμέως: Προτεραιότητα της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία, οι αυξήσεις των μισθών των εκπαιδευτικών

“Προτεραιότητα της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία είναι ο εξορθολογισμός των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, με έμφαση στο εκπαιδευτικό προσωπικό”.

Τη δήλωση αυτή έκανε η υπουργός Παιδείας σε συνένtευξη στο newsboom και τόνισε τα εξής:

Για πρώτη φορά στην Ιστορία της χώρας δόθηκε, οριζοντίως, επίδομα στους εκπαιδευτικούς για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

Είναι μια έμπρακτη στήριξη στο έργο του εκπαιδευτικού, ωστόσο, είναι σημαντικό να αυξηθούν οι απολαβές τους, γι’ αυτό και θα αποτελέσει προτεραιότητά μας την επόμενη τετραετία.

Τι είπε στο  esos η υπ. Παιδείας για τις αυξήσεις των εκπαιδευτικών

Ανάλογη ερώτηση έκανε το esos στην υπουργό παιδείας , στην πρόσφατη Συνέντευξη Τύπου.

esos: Καλές οι καινοτομίες, αλλά ένας μάχιμος εκπαιδευτικός ρωτάει μήπως πρέπει να δοθεί και μια αύξηση στους μισθούς;Δεν είναι θέμα της αρμοδιότητά σας , αλλά ως υπουργείο Παιδείας έχετε ζητήσει, έχετε πιέσει για να πάρουν κάτι παραπάνω στους μισθούς τους οι εκπαιδευτικοί;

Ν. Κεραμέως: Πράγματι έχουν αλλάξει πολλά στα σχολεία και δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς για ότι έχουν κάνει όλα αυτά τα τελευταία χρόνια και στο πλαίσιο της πανδημίας και στο πλαίσιο στην υλοποίηση όλων αυτών των αλλαγών.Ξέρετε στα 300 σχολεία που έχω επισκεφτεί μέχρι τώρα οι εκπαιδευτικοί μου έλεγαν μα πρέπει να γίνουν όλα τώρα , πρέπει να γίνουν τόσες αλλαγές  . Ξέρετε τι τους απαντώ;

Τους απαντώ όπως ακριβώς το νοιώθω:  Κάθε χρονιά που περνάει  και δεν κάνουμε το μέγιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για τα παιδιά μας αυτό σημαίνει ότι μια γενιά δεν θα μπορεί να βγει τόσο καλή όσο θα μπορούσε να βγει . Για παράδειγμα έχουμε εισάγει τα Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο. Είπε κάποιος έπρεπε αυτό να γίνει;Έπρεπε. Γιατί εάν δεν θα το είχαμε κάνει πέρσι , η γενιά των τετράχρονων και πεντάχρονων δεν θα είχε αυτές τις ευκαιρίες που τελικά τις δώσαμε όλοι μαζί. Άρα ναι έχουμε κάνει το σχολείο πιο απαιτητικό , έχουμε υψώσει τον πήχη. Από εκεί και πέρα από την πλευρά μας κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίξουμε τους εκπαιδευτικούς με πολλούς τρόπους  με πολλά μέσα.

Σας θυμίζω οι διορισμοί οι οποίοι δεν είχαν γίνει εδώ και 12 χρόνια. Έγιναν 25.000 διορισμοί σε χρόνο ρεκόρ. Σας θυμίζω το voucher που δόθηκε οριζοντίως στους εκπαιδευτικούς  . Σας θυμίζω τη βελτίωση για το σύστημα πρόσληψης των αναπληρωτών.

esos: Στο ερώτημα δεν μου απαντήσατε εάν υπάρχουν περιθώρια για αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών;

Ν. Κεραμέως: Οι οικονομικές δυνατότητες είναι συγκεκριμένες. Ξέρετε ότι αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση κάνει μια τεράστια προσπάθεια για τη στήριξη του πληθυσμού στο πλαίσιο της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης.

Αυτή τη στιγμή όλες οι προσπάθειες είναι επικεντρωμένες εκεί και γι αυτό το δημόσιο κάνει την προσπάθεια , όπως ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί, για τη μείωση των εξωτερικών δαπανών

esos: Υπάρχει το περιθώριο να πάρουν το voucher των 200 ευρώ και οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν  φέτος και δεν το έχουν πάρει;

Ν. Κεραμέως: Θα πρέπει να το δω, έχει κλείσει ο κύκλος. Θα πρέπει να το δω και να επανέλθουμε

esos.gr

🦉

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας