Να μειωθεί ο χρόνος υπηρεσίας για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς ζητάει ο Ι. Καλλιάνος
Ερώτηση κατέθεσε ο Ι. Καλλιάνος προς την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως για την μείωση χρόνου των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στη περιοχή διορισμού τους

Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Καλλιάνος, αναφορικά με την μείωση χρόνου υπηρεσίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στην περιοχή διορισμού τους. 

Όπως αναφέρει στην ερώτηση ο Ι. Καλλιάνος, «επί πολλά χρόνια οι νεοδιόριστοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί θεμελίωναν δικαίωμα μετάθεσης υπηρετώντας έναν χρόνο στην οργανική τους θέση» και συμπληρώνει πως είναι «κατάφωρα άδικη η διάταξη που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», η οποία αύξησε κατά ένα έτος την υποχρεωτική παραμονή των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στην περιοχή διορισμού τους, μη επιτρέποντας νωρίτερα την μετάθεσή τους.

Αναλυτικά:

Προς:

•  την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

Θέμα: «Δίκαιο το αίτημα των νεοδιόριστων μόνιμων εκπαιδευτικών για αλλαγή δυσμενούς διάταξης του ΣΥΡΙΖΑ, που απαιτεί υπηρέτηση δύο ετών για θεμελίωση δικαιώματος μετάθεσης αντί ενός έτους που ίσχυε επί σειρά ετών»

Επί πολλά χρόνια οι νεοδιόριστοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί θεμελίωναν δικαίωμα μετάθεσης υπηρετώντας έναν χρόνο στην οργανική τους θέση.

Όμως, με την παράγραφο 5 του άρθρου 62 του νόμου 4589/2019 που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2019 απαιτείται υποχρεωτική παραμονή των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών τουλάχιστον για δύο έτη αντί ενός στην περιοχή διορισμού τους μη επιτρεπομένης νωρίτερα της μετάθεσης.

Είναι κατάφωρα άδικη η εν λόγω διάταξη, αν ληφθεί επιπλέον υπόψη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των νεοδιορισθέντων μόνιμων εκπαιδευτικών το 2021 έχει πολυετή προϋπηρεσία, έχοντας διδάξει σε σχολεία σε κάθε σημείο της χώρας μας και μακριά από τον τόπο κατοικίας της υπόλοιπης οικογένειας.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται η κυρία Υπουργός:

Προτίθεται να μεριμνήσει για την άμεση αλλαγή αυτής της άδικης διάταξης και με άμεση ισχύ για τους νεοδιορισθέντες το 2021;
Ο ερωτών Βουλευτής

Ιωάννης Καλλιάνος

Πηγή

🦉

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας