Ξεκινούν πιλοτικά τα νέα προγράμματα σπουδών-Το χρονοδιάγραμμα για την επιμόρφωση

Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή των προγραμμάτων σπουδών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία-Σε ΦΕΚ τα νέα προγράμματα

Αυτό το διάστημα ξεκινούν να υλοποιούνται σταδιακά τα νέα προγράμματα σπουδών, τα οποία θα εφαρμοσθούν πιλοτικά από τα τέλη Νοεμβρίου στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία της χώρας. Επιδίωξη του υπουργείου Παιδείας και του ΙΕΠ να εφαρμοσθούν καθολικά σε όλα τα σχολεία της χώρας από τον Σεπτέμβριο του 2023.

Πρόκειται για 166 νέα προγράμματα σπουδών γενικής εκπαίδευσης -123 που εκπονήθηκαν εκ νέου και 43 επικαιροποιημένα – για το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο (πλην της Γ’ Λυκείου) και τα οποία έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ. Παράλληλα θα δρομολογηθεί εντός διετίας η συγγραφή 320 νέων βιβλίων για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

Δείτε αναλυτικά εδώ όλα τα νέα προγράμματα σπουδών

Τον Δεκέμβριο του 2021 σχεδιάζεται η επιμόρφωση των περίπου 1.800 επιμορφωτών Β‘ ώστε στις αρχές του επόμενου έτους, δηλαδή τον Ιανουάριο, να ξεκινήσει η επιμόρφωση των 35.000 εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το χρονοδιάγραμμα 

⦁ Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2020 και ολοκληρώθηκαν τον Οκτώβριο του 2021. 

⦁ Μέσα στον Νοέμβριο, τα νέα Προγράμματα Σπουδών θα εκδοθούν σε ΦΕΚ, ενώ θα ξεκινήσει και η πιλοτική εφαρμογή τους καθώς και η σχετική επιμόρφωση. 

⦁ Κατά το σχολικό έτος 2022-2023, η πιλοτική εφαρμογή θα συνεχιστεί. 

⦁ Κατά το σχολικό έτος 2023-2024, τα νέα Προγράμματα Σπουδών θα ισχύσουν καθολικά, με την ταυτόχρονη έναρξη της εφαρμογής του «πολλαπλού βιβλίου».

Επαγγελματική Εκπαίδευση

Το 2022 θα έχουν ολοκληρωθεί και τα 336 Προγράμματα Σπουδών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, τα οποία θα αφορούν όλους τους τομείς και όλες τις ειδικότητες των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.).

Επιμόρφωση: Πίνακες κατάταξης Επιμορφωτών

Επιπλέον, δημοσιεύθηκε από το ΙΕΠ το Πρακτικό της Επιτροπής Εξέτασης αιτήσεων και κατάρτισης Μητρώου Επιμορφωτών Β του ΙΕΠ, για την υποστήριξη της Πράξης «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα Προγράμματα Σπουδών και το εκπαιδευτικό υλικό Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» για την κατάρτιση των πινάκων των υποψηφίων επιμορφωτών Β:

Δείτε την απόφαση με τους πίνακες κατάταξης ανά γνωστικό αντικείμενο

Πηγή

🦉

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας

Αρέσει σε %d bloggers: