Συγκινεί ο αποχαιρετισμός των συμμαθητών του 14χρονου θύματος bullying που αυτοκτόνησε στο δωμάτιό του

Συγκινεί ο αποχαιρετισμός των συμμαθητών του 14χρονου θύματος bullying που αυτοκτόνησε στο δωμάτιό του – Σχημάτισαν το όνομά του με τις τσάντες τους στο προαύλιο του σχολείου

«Μάκης». Αυτό το όνομα σχημάτισαν με τις τσάντες τους στο προαύλιο του 54ου Γυμνασίου Αθηνών οι συμμαθητές του 14χρονου θύματος bullying που βρέθηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιό του το περασμένο Σάββατο.

Σχηματίζοντας με τις τσάντες τους το όνομα του 14χρονου και ανάβοντας καπνογόνο, οι μαθητές του σχολείου των Σεπολίων αποχαιρέτησαν το συμμαθητή τους που έδωσε τέλος στη ζωή του με τον πιο τραγικό τρόπο.

Την ίδια ώρα, συμμαθητές του καταγγέλλουν ότι το παιδί δεχόταν συστηματικά bullying από άλλα παιδιά.

Υπενθυμίζεται ότι ο μαθητής βρέθηκε απαγχονισμένος το βράδυ της Παρασκευής από τους γονείς του του οι οποίοι σε κατάσταση σοκ κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά το παιδί είχε ήδη φύγει από τη ζωή.

Σύμφωνα με αρχικές πληροφορίες το παιδί φέρεται να συμμετείχε στο «Blackout Challenge», μια δοκιμασία στην οποία υποβάλλονται έφηβοι από όλο τον κόσμο προκαλώντας ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους και στη συνέχεια να ανεβάσουν το βίντεο στο TikTok.

Ωστόσο συμμαθητές του μίλησαν στο newsit.gr και αποκάλυψαν ότι ο φίλος τους είχε πέσει θύμα bullying λίγες ώρες πριν βάλει τέλος στη ζωή του, μέσα στο παιδικό του δωμάτιο.

Αποκαλύπτουν την επίθεση που δέχτηκε από τους νταήδες του σχολείου την περασμένη Παρασκευή. «Του πετούσαν νεράντζια στο σχολείο, τον έφτυναν, του πετούσαν νερό και του έλεγαν “έλα να βγούμε σέντρα”, “θα σε μαχαιρώσω», λέει στο newsit.gr ένας μαθητής.

Οι περισσότεροι συμμαθητές του κάνουν λόγο για άγριο bullying που δεχόταν το 14χρονο αγόρι, αφού, όπως αναφέρουν, «τον πείραζαν συστηματικά κάποια παιδιά».

Ένας άλλος μαθητής του σχολείου, θεωρεί ότι «του το έκαναν αυτό επειδή δεν θα σήκωνε ποτέ χέρι να χτυπήσει κάποιον. Δεν ξέρω πως ξεκίνησε το bullying που του έκαναν, ξέρω μόνο ότι γινόταν από πάρα πολλά παιδιά. Ούτε ο διευθυντής ήξερε τίποτα, ούτε κανένας από τους καθηγητές».

Όπως λέει ο αδερφός παιδιού που ήταν φίλος με τον 14χρονο:

«Βγαίνοντας από το σχολείο την Παρασκευή (σ.σ. την ημέρα της αυτοκτονίας), για να κάνουν την πλάκα τους, δεν ξέρω, τον κυνηγούσαν και του πετούσαν νεράντζια (…). Το παιδί αυτό ήταν πάρα πολύ καλό, δεν πείραζε, δεν έκανε κρυφά πράγματα να τον έχουν άχτι. Ήταν ήρεμος».

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, «δεν ήταν ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη φορά που δέχθηκε bullying. Έχει δεχτεί και στο σχολείο και έξω από αυτό».

Πηγή

🦉

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας