Δικαίωση για τον καθηγητή Πνευμονολογίας Κ.Γουργουλιάνη

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης με φόντο την νέα μετάλλαξη «Όμικρον», ανακοίνωσε νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Ένα από τα βασικά μέτρα είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω το 60 ετών.

Θέλω να θυμίζω πως αυτό το είχε προτείνει και είχε βάλει τον τελευταίο καιρό στην δημόσια κουβέντα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Κων/νος Γουργουλιάνης, ο οποίος είχε τονίσει πολλάκις πως «θα πρέπει να δούμε την υποχρεωτικότητα για τους άνω των 60 ετών καθώς 600.000 άνθρωποι είναι ανεμβολίαστοι και από αυτούς 30.000 θα νοσηλευτούν και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε 3000 θανάτους».

Σε κάποιους δεν άρεσε προφανώς αυτή η τοποθέτηση αλλά ως μέτρο υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση η οποία είδε ότι περίπου σε αυτές τις ηλικίες πριν ακόμη κλείσει ο Νοέμβριο είχαμε περίπου 1700 επιπλέον θανάτους.  Αν δει κανείς τα μοντέλα ο καθηγητής όχι απλά δικαιώνεται με βάση την απόφαση του πρωθυπουργού που ο ίδιος έβαλε στην δημόσια συζήτηση, αλλά δικαιώνεται και στον θλιβερό αριθμό των θανάτων που δεν αποκλείεται να φτάσουν μέχρι το τέλος του 2021 στα νούμερα που ανέφερε.

Μάλιστα ο καθηγητής είναι από τις ψύχραιμες επιστημονικές φωνές της πανδημίας που πάντα ξέρει να μετρά τα λόγια.

Π.Γ.

Πηγή

🦉

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας