Καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας από την 1η Ιουνίου – Πού διατηρείται

Πλεύρης: Τέλος οι μάσκες από 1/6 – Που παραμένουν υποχρεωτικές

Την απόφαση που καταργεί την υποχρεωτικότητα της χρήση της μάσκας από 1η Ιουνίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. 

Ο υπουργός είπε πως «από 1η Ιουνίου έως και 15 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται σε όλους τους χώρους η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας στα αεροπλάνα και υπεραστικές συγκοινωνίες. Η άρση της υποχρεωτικής μάσκας αφορά και τους εργαζόμενους», και συμπλήρωσε πως παραμένει υποχρεωτική σε νοσοκομεία, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένος και αστικά ΜΜΜ. 

Αναφορικά με τις εκπαιδευτικές δομές και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, δήλωσε πως θα υπάρξει εισήγηση της επιτροπής την επόμενη εβδομάδα. 

Σημειώνεται πως παραμένει η σύσταση για χρήση της μάσκας από τον πληθυσμό που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες.

Αναλυτικά:

  • Οι μάσκες δεν θα είναι υποχρεωτικές σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με αριθμημένες θέσεις (αεροπλάνα, τρένα και λεωφορεία ΚΤΕΛ), καθώς και στα εμπορικά καταστήματα.
  • Παραμένουν υποχρεωτικές στις δομές Υγείας (Νοσοκομεία, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων) και στις αστικές συγκοινωνίες (έως 15 Σεπτεμβρίου).
  • Την επόμενη εβδομάδα, στη σχετική συνεδρίαση, οι εμπειρογνώμονες της Επιτροπής θα εξετάσουν το τι θα γίνει σε σχολεία και πλοία.
  • Η χρήση της μάσκας παραμένει ως σύσταση όπου χρησιμοποιείται σήμερα. Η αναστολή -όπως είπε ο υπουργός- σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλεται το σχετικό διοικητικό πρόστιμο.

Πηγή

🦉

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας