Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αναγνώρισης της προϋπηρεσίας των νεοδιόριστων

Αναγνώριση προϋπηρεσίας νεοδιόριστων: Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες-Σε δύσκολη θέση οι εκπαιδευτικοί-Επιστολή του εκπαιδευτικού Λάμπρου Σιδερά.

Στην αναγνώριση προϋπηρεσίας Νεοδιόριστων εκπαιδευτικών αναφέρεται σε σημείωμά του ο εκπαιδευτικός Λάμπρος Σιδεράς. Μέχρι σήμερα λίγες διευθύνσεις έχουν αναγνωρίσει την προϋπηρεσία των νεοδιόριστων, αναφέρει, συμπληρώνοντας ότι με τα λιγοστά αυτά χρήματα χιλιάδες εκπαιδευτικοί, μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, σε νησιά και πόλεις, με υψηλά ενοίκια αναγκάζονται να επιβιώσουν.

Η επιστολή

Αναγνώριση προϋπηρεσίας Νεοδιόριστων (ΜΚ) Του Λάμπρου Σιδερά, εκπαιδευτικού.

Μέχρι σήμερα λίγες διευθύνσεις έχουν αναγνωρίσει την προϋπηρεσία των νεοδιόριστων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η μισθοδοσία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών είναι με ΜΚ1, δηλαδή 737 ευρώ (λόγω και των αυξημένων κρατήσεων ΜΤΠΥ).

Με αυτά τα λίγα χρήματα, χιλιάδες συνάδελφοι (11.700 ήταν οι διορισμοί) μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, σε νησιά και πόλεις, με υψηλά ενοίκια πρέπει να τα βγάλουν πέρα.

Άμεσα πρέπει να παρέμβουν ΔΟΕ-ΟΛΜΕ και να ζητήσουν να γίνει γρήγορα αναγνώριση της μισθολογικής προϋπηρεσίας των νεοδιόριστων. Επίσης πρέπει το θέμα της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών να μπει ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεων και να ζητηθεί από το υπουργείο Παιδείας γενναία αύξηση στους μισθούς.

Υπενθυμίζω ότι με τα 2 πρώτα μνημόνια ο μισθός του εκπαιδευτικού μειώθηκε 40% και με το 3 μνημόνιο το διάστημα από 1-1-2016 έως 31-12-2017 είναι “νεκρό” μισθολογικά. 

🦉

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας

Αρέσει σε %d bloggers: