Καμία αναφορά για διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών δεν γίνεται στο νέο κρατικό προϋπολογισμό

Καμία αναφορά για διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών δεν γίνεται στο νέο κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος βρίσκεται, προς ψήφιση στη Βουλή.

Η μοναδική αναφορά, η οποία γίνεται είναι περί προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Ωστόσο ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης δεσμεύθηκε, με δήλωσή του,  για επιπλέον  μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, για το 2022. 

Ο ακριβής αριθμός , όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, θα καθορισθεί τον Απρίλη, που θα έχουν ολοκληρωθεί οι αιτήσεις συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών.

Αποχωρήσεις τακτικού προσωπικού

Κατά τα τελευταία έτη παρατηρείται μεγάλο κύμα αποχωρήσεων  λόγω συνταξιοδότησης  από τους φορείς της Κεντρικής Διοίκησης  και  κυρίως από το υπουργείο  Παιδείας και Θρησκευμάτων  , όπου το σύνολο των αποχωρήσεων ανέρχεται  στο  44%   του συνόλου των αποχωρήσεων της Κεντρικής Διοίκησης κατά το έτος 2020.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα  διαθέσιμα στοιχεία οι αποχωρήσεις από το υπουργείο  Παιδείας και Θρησκευμάτων εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 53%   του συνόλου των αποχωρήσεων της Κεντρικής Διοίκησης  του 2021.

Στο μεταξύ οι   τακτικές αποδοχές και τις αντίστοιχες εργοδοτικές εισφορές που επιβαρύνουν την κεντρική διοίκηση, αυτές εμφανίζονται το έτος 2021  μειωμένες κατά 32 εκατ. ευρώ, κυρίως εξαιτίας
των ιδιαίτερα αυξημένων αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης τακτικού προσωπικού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι οποίες  υπερέβησαν κατά πολύ τις προηγούμενες εκτιμήσεις, καθώς και του ετεροχρονισμού των προσλήψεων 11.700 εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η συνολική μείωση των εκτιμήσεων λόγω αυτών των αιτιών ανέρχεται σε 78 εκατ. ευρώ.

Πηγή

🦉

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας

Αρέσει σε %d bloggers: