Υφυπουργός Παιδείας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες μόνιμες προσλήψεις

Επί τάπητος έχει τεθεί το ζήτημα των νέων διορισμών στην εκπαίδευση – Ποιους θα αφορούν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το 2022

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση άφησε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή. 

Μιλώντας στο alfavita.gr, η υφυπουργός χαρακτήρισε ως ένα μεγάλο βήμα τους περίπου 12.000 διορισμούς εκπαιδευτικών που έγιναν στα σχολεία, ενώ σε ερώτηση για το αν υπάρχει πρόβλεψη για νέο γύρο μόνιμων προσλήψεων διευκρίνισε πως τα στατιστικά των συνταξιοδοτήσεων που θα έχει στη διάθεση του το υπουργείο Παιδείας το επόμενο διάστημα, θα είναι αυτά που θα καθορίσουν το σχεδιασμό για την κάλυψη τυχόν κενών. 

«Είναι ένα μεγάλο βήμα οι, σχεδόν, 12.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης, που πραγματοποιήσαμε φέτος, αλλά και οι 4.500 διορισμοί στην ειδική αγωγή, που έγιναν πέρυσι – οι πρώτοι στα εκπαιδευτικά χρονικά. 

Τα στατιστικά των συνταξιοδοτήσεων θα τα διαπιστώσουμε σε μερικούς μήνες και θα κάνουμε κάθε ενέργεια κάλυψης τυχόν κενών που θα προκύψουν τηρώντας όλες τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους πολίτες. Αυτό το ρεκόρ δωδεκαετίας που καταφέραμε, θα κάνουμε κάθε προσπάθεια να το ενισχύσουμε» απάντησε χαρακτηριστικά η κ. Ζέττα Μακρή. 

ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019: Αναμορφωμένοι πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών

Ποιους θα αφορούν οι προσλήψεις του 2022

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϋπολογισμός του 2022 θα περιλαμβάνει 15.863 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, εκ των οποίων οι 697 θα αφορούν το υπουργείο Παιδείας. Οι μόνιμες αυτές προσλήψεις θα αφορούν ωστόσο διοικητικούς υπαλλήλους και όχι εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία. 

Όπως ενημερώνει σχετικά ο ΠΑΣΑΔ, η ενημέρωση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη στην εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, είναι ότι στο τραπέζι των συζητήσεων έχει τεθεί το ζήτημα νέων μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση, ανάλογα με τον αριθμό των φετινών συνταξιοδοτήσεων εκπαιδευτικών και τα δημοσιονομικά της χώρας. Το ίδιο, δηλαδή, που επιβεβαίωσε μιλώντας στην εκπαιδευτική ιστοσελίδα μας η υφυπουργός Ζέττα Μακρή. 

Επομένως, το επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται να έχουμε νέες ανακοινώσεις που να αφορούν τους εκπαιδευτικούς και τους σχεδιασμούς του υπουργείου Παιδείας για νέες μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Προσλήψεις αναπληρωτών 

Σε ό,τι αφορά το επόμενο κύμα προσλήψεων αναπληρωτών στα σχολεία και τα χιλιάδες ακόμη κενά που υπάρχουν στα σχολεία παρά τις συγχωνεύσεις τμημάτων, η υφυπουργός Παιδείας δήλωσε ότι «θα ακολουθήσουν, τις προσεχείς ημέρες, ακόμα 3.000 προσλήψεις, που θα καλύψουν πραγματικές ανάγκες».

«Έχουμε σπάσει κάθε ρεκόρ προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών  από ποτέ και κάθε ρεκόρ διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών στην διάρκεια της τελευταίας δωδεκαετίας, ενώ κάναμε τους πρώτους μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση στην ιστορία της χώρας» είπε η κ. Ζέττα Μακρή, προσθέτοντας πως «πέραν των 31.638 αναπληρωτών που έχουν, ήδη, προσληφθεί για τη σχολική χρονιά 2021-2022, προχωρήσαμε, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, σε 2.500 νέες προσλήψεις για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

«Από την 1η Σεπτεμβρίου καλύφθηκε το 85% των κενών που είχαν δηλωθεί από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης και παρόλα αυτά τα κενά αυξήθηκαν στην συνέχεια λόγω αδειών μη ανάληψης υπηρεσίας, που προέκυψαν από άδειες εγκυμοσύνης, ανατροφής τέκνων, μακροχρόνιων ασθενειών» είπε.

Πηγή

🦉

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας

Αρέσει σε %d bloggers: