Τι ειπώθηκε στη συνάντηση της ΟΛΜΕ με τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Παιδείας

Συνάντηση της ΟΛΜΕ με τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Παιδείας

Αποτέλεσμα της χθεσινής παράστασης διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας για το θέμα της μονιμοποίησης των νεοδιορίστων ήταν η συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου.

Αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ομοσπονδίας συναντήθηκε με τον κ. Κόπτση και έθεσε το μεγάλο ζήτημα της μονιμοποίησης των νεοδιορίστων που εκβιάζει και κρατάει σε ομηρία χιλιάδες συναδέλφους που είδαν μετά από πολλά χρόνια τον διορισμό αλλά να μην προχωρά η μονιμοποίησή τους.

Ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε τα ακόλουθα:

  • Το ζήτημα αυτό απασχόλησε πάρα πολύ τη νομική υπηρεσία του υπουργείου γι αυτό και άργησε να απαντήσει.
  • Δεν ισχύει ούτε ο Δημοσιουπαλληλικός κώδικας (που μιλούσε για απρόσκοπτη μονιμοποίηση των δοκίμων δημοσίων υπαλλήλων μετά τη διετία) ούτε ο νόμος Γραβρόγλου (που μιλούσε για Υπουργική Απόφαση που θα όριζε τους όρους για τη μονιμοποίηση μετά τη διετία) αλλά ο νόμος 4823/21, που αναφέρει ότι μετά τη διετία για την μονιμοποίηση απαιτείται αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
  • Η αξιολόγηση των νεοδιορίστων θα ξεκινήσει μετά την τοποθέτηση των νέων Συμβούλων και των νέων Διευθυντών σχολείων.
  • Δεν πρέπει να ανησυχούν οι συνάδελφοι γιατί ο νόμος 4823/21 δεν αναφέρει ποινές για την αξιολόγηση παρά μόνο επιμόρφωση για όσους έχουν χαμηλή βαθμολογία.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας αντέκρουσαν την επιχειρηματολογία του Γενικού Γραμματέα λέγοντας ότι οι συνάδελφοι αυτοί διορίστηκαν πριν το νόμο 4823/21για την αξιολόγηση και είναι αδιανόητο να έρχεται τώρα το υπουργείο και να επικαλείται νόμο που ψηφίστηκε εκ των υστέρων. Οι συνάδελφοι αυτοί έπρεπε να μονιμοποιηθούν απρόσκοπτα όπως όριζε ο δημοσιουπαλληλικός κώδικας. Αν δούμε τα χρονοδιαγράμματα των κρίσεων αντιλαμβανόμαστε ότι μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο οι συνάδελφοι αυτοί θα είναι σε ομηρία και θα ανησυχούν για το αύριο.

Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας στη συνέχεια:

  • εξέφρασε την δυσαρέσκεια και τη δυσανασχετησή της για την μη πραγματοποίηση συνάντησης με το ΔΣ του ΙΕΠ από το 2019 μέχρι σήμερα. Ο Γενικός Γραμματέας υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει το αίτημα.
  • ζήτησε την επανεργοποίηση της επιτροπής υπηρεσιακών μεταβολών αλλά και άλλων τρεχόντων ζητημάτων που λειτουργούσε μέχρι το 2019 και έλυνε άμεσα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι συνάδελφοί μας. Ο Γ.Γ. είπε ότι θα συζητήσει το αίτημα και θεωρεί ότι μπορεί να επαναλειτουργήσει μια τέτοια επιτροπή.
  • Ζήτησε να ενημερωθεί αν θα υπάρξουν από τη νέα χρονιά προσλήψεις αναπληρωτών γιατί αυτή τη στιγμή τρέχουν οι αιτήσεις για έκτακτες προσλήψεις μέσω του ΟΠΣΥΔ και οι συνάδελφοι θέλουν να γνωρίζουν για να αποφασίσουν ανάλογα. Ο κ. Κόπτσης είπε ότι θα υπάρξουν και νέες προσλήψεις αναπληρωτών και στη Γενική αλλά και στην Ειδική Αγωγή.
🦉

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας