Αλέξανδρος Κόπτσης: Πριν το Δεκαπενταύγουστο η ανακοίνωση των βάσεων για τις Πανελλήνιες 2022

Πριν το Δεκαπενταύγουστο η ανακοίνωση των βάσεων για τις Πανελλήνιες 2022 – «Οι διορισμοί ΕΕΠ-ΕΒΠ θα έχουν ολοκληρωθεί έως αρχές Αυγούστου», είπε ο Α. Κόπτσης

Έως τις 20 Ιουλίου θα έχουν συμπληρώσει οι υποψήφιοι τα μηχανογραφικά τους, εκτίμησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, ώστε πριν τον Δεκαπενταύγουστο να ανακοινωθούν οι βάσεις για τις Πανελλήνιες 2022.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Α. Κόπτσης, αναφέρθηκε στις φετινές επιδόσεις των μαθητών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ο Α. Κόπτσης τόνισε ότι το 82% είχε επίδοση πάνω από δέκα στη Γλώσσα, το 62% των υποψηφίων στα Αρχαία έγραψε πάνω από δέκα, το 61% στη Χημεία, το 71% στη Βιολογία, προσθέτοντας πως «τα ποσοστά πάνω από τη βάση κυμάνθηκαν σε υψηλά επίπεδα».

Παράλληλα, συνεχάρη τον 19χρονο πρόσφυγα από το Ιράν, Κουρό Νορμοχαμαντί Μπαιγκί, που αρίστευσε στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις.

«Η θέληση και η επιμονή νικά οποιαδήποτε αντιξοότητα και εμπόδιο και ότι αυτό δεν έγινε τυχαία», δήλωσε ο κ. Κόπτσης λέγοντας ότι για να φτάσει σε αυτό το σημείο το υπουργείο Παιδείας δημιούργησε τις υποδομές.

«Πέρυσι εντάχθηκαν σχεδόν 17.000 παιδιά και από αυτά πάνω από 80% παρακολουθεί μαθήματα. Είναι μεγάλη η πρόοδος στην ένταξη των προσφύγων στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Στόχος μας είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για όλα τα παιδιά», πρόσθεσε με αφορμή την σπουδαία επίδοση του νεαρού πρόσφυγα που μετέχει της ελληνικής παιδείας.

Οι διορισμοί ΕΕΠ-ΕΒΠ θα έχουν ολοκληρωθεί έως αρχές Αυγούστου

Αναφερόμενος στους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών ΕΕΠ-ΕΒΠ, είπε πως θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Αυγούστου.

Πηγή

🦉

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας