Αλέξης Τσίπρας: Θα καταργήσω την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Tην κατάργηση της Eλάχιστης Bάσης Eισαγωγής αλλά και την δυνατότητα να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο-  με τους βαθμολογικές επιδόσεις που ήδη πέτυχαν-οι υποψήφιοι που θα κοπούν λόγω της ΕΒΕ  , δεσμεύθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας,  στη σημερινή συνάντησή του   με μαθητές υποψήφιους για τα πανεπιστημιακά τμήματα Αρχιτεκτονικής

«Όχι δηλαδή μόνο για την κατάργηση της βάσης εισαγωγής αν το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναέρθει στην κυβέρνηση, αλλά να δεσμευτώ και ότι όλα τα παιδιά που σήμερα κόβονται, αδίκως κατά την άποψή μου ενώ θα μπορούσαν να είχαν περάσει, θα έχουν δυνατότητα αν το επιθυμούν να καταθέσουν μηχανογραφικά δελτία με τους σημερινούς βαθμούς που έχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και καθ’υπέρβαση να ενταχθούν στα ΑΕΙ, διότι η δική μας λογική δεν είναι να κόβουμε φοιτητές από την γνώση και τις σπουδές. Η δική μας λογική είναι να ενισχύσουμε τα ΑΕΙ της χώρας κι όλες τις σχολές με καθηγητές και υλικοτεχνική υποδομή. Να έχουν περισσότερους φοιτητές και υψηλού επιπέδου μόρφωση» , είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή συνάντησή του   με  υποψήφιους για τα πανεπιστημιακά τμήματα Αρχιτεκτονικής.

«Διότι, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,  δεν έμειναν εκτός ΑΕΙ όσοι έγραψαν κάτω από την βάση. Θα μείνουν εκτός πάνω από 20.000 παιδιά, άρα υπάρχουν κρυμμένες παγίδες που πολλαπλασιάζουν τον αριθμό των αποκλεισμένων».

Το δεύτερο μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης όπως τόνισε  ο Αλέξης Τσίπρας, είναι όσα αναφέρει η υπουργός Παιδείας για το ποσοστό των φοιτητών που παίρνουν πτυχίο. «Είναι ψέμα ότι ένα μικρό ποσοστό φοιτητών που εισάγονται στις σχολές καταφέρνει να πάρει πτυχίο. Με βάση τα στατιστικά το 75% των παιδιών που εισάγονται παίρνουν πτυχίο»  υπογράμμισε.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πατήστε like και 
ακολουθήστε μας

Αρέσει σε %d bloggers: