Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών σε Κεραμέως: Αποφασίστε τι θέλετε – Δύσκολη η κατάσταση στο Πανπιστήμιο

Δημοσιεύτηκε από τον/την e-koukouvagia.gr στις

Τα προβλήματα που επικρατούν στο Πανεπιστήμιο Πατρών έθεσε στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Χρήστος Μπούρας

«Αποφασίστε τι θέλετε για το Πανεπιστήμιο Πατρών. Θα το ενισχύσετε; Θα το βοηθήσετε να πάει μπροστά ή θα το αφήσετε στην τύχη του;».

Αυτό ήταν το βασικό ερώτημα που έθεσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στη συνάντηση που είχε μαζί της την περασμένη Τρίτη, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας «Πελοπόννησος». Ο πρύτανης συνοδευόμενος από τον αντιπρύτανη, Διονύση Μαντζαβίνο, επισκέφτηκαν την υπουργό με σκοπό να την παραδώσουν την επιστολή με τα 15 σημεία που αποφάσισε η σύγκλητος του Πανεπιστημίου και να συζητήσουν μαζί της τα βασικά ανοικτά μέτωπα που προκαλούν σοβαρές δυσλειτουργίες στο ακαδημαϊκό μας ίδρυμα.«Εκθέσαμε στην υπουργό τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστήμιο και της είπαμε ότι οι ενέργειές της θα πρέπει να είναι άμεσες διότι δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις» μας είπε ο κ. πρύτανης κι εξήγησε:

«Το βασικό είναι να στηριχτεί η λειτουργία του πανεπιστημίου και να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν. Παράλληλα της θέσαμε το θέμα της φοιτητικής εστίας καθώς χρειαζόμαστε τη βοήθειά της να ανακαινίσουμε τα υπάρχοντα δωμάτια και να χτίσουμε καινούργια με τη βοήθεια του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης)».

Κατά προτεραιότητα η πρυτανική αρχή κάλεσε τη Ν. Κεραμέως να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τα καταργηθέντα τμήματα του πρώην ΤΕΙΓεωπονίας, με έδρα την Αμαλιάδα και το Τμήμα Λογιστικής – Χρηματοοικονομικής που εδρεύει στο Μεσολόγγι.

Στα δύο αυτά Τμήμα υπάρχουν χιλιάδες φοιτητές – αρκετοί συσσωρευμένοι και από παλαιότερα έτη- οι οποίοι πρέπει να αποφοιτήσουν. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν καθηγητές να διδάξουν σε αυτά τα Τμήματα. Για τα επόμενα δύο χρόνια πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός για τη λειτουργία τους ώστε να δοθεί η δυνατότητα να αποφοιτήσουν όλοι οι φοιτητές. Από την πλευρά μας προτείναμε να αξιοποιηθεί μία δράση μέσω ΕΣΠΑ και να προσληφθεί έκτακτο διδακτικό προσωπικό. Το πρόβλημα εκτός από εκπαιδευτικό είναι και κοινωνικό. Χθες συναντήθηκα με τους εκπροσώπους των φοιτητών και τους ενημέρωσα για τις ενέργειές μας» πρόσθεσε ο κ. Μπούρας.Από την πλευρά της η υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει τα θέματα και άμεσα να απαντήσει σε σχέση με τις ενέργειές της.

Έκκληση για μέτρα

Ο πρύτανης απηύθυνε έκκληση προς τους φοιτητές να λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας.

«Κάνω έκκληση προς όλους να τηρούν πιστά τα μέτρα προστασίας. Να αποφεύγονται τα καλέσματα για συγκεντρώσεις, με πρόσφατο παράδειγμα την κίνηση φοιτητών του Τμήματος Ιατρικής. Ανησυχώ για όλη αυτή την κατάσταση και πρέπει να εργαστούμε όλοι μας για να κρατήσουμε το Πανεπιστήμιό μας ανοιχτό» είπε.

alfavita.gr


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας

Αρέσει σε %d bloggers: