Συρίγος: Τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν δια ζώσης από την 1η Οκτωβρίου

Δια ζώσης θα ανοίξουν τα πανεπιστήμια από την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας – Δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων στις πανεπιστημιουπόλεις

«Τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν δια ζώσης από την 1η Οκτωβρίου και μετά, είναι καθολικό αίτημα της πανεπιστημιακής κοινότητας», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90.1 FΜ, ο υφυπουργός Παιδείας , Άγγελος Συρίγος.

Ο Άγγελος Συρίγος επισήμανε ότι «σίγουρα μέσα στην αίθουσα θα είναι οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουμε πιστοποιητικό ότι έχουνε νοσήσει από εκεί και πέρα όλα τα άλλα είναι πάνω στο τραπέζι. Θα έχουμε φτιάξει εμβολιαστικά κέντρα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις για να διευκολύνονται οι φοιτητές που δεν έχουν εμβολιαστεί, να μπορούν να εμβολιαστούν άμεσα και συνεργαζόμαστε στενά με τις πανεπιστημιακές αρχές, που ήδη μας έχουν υποδείξει χώρους μέσα στα πανεπιστήμια, για να μπορέσουμε να τοποθετήσουμε αυτά τα εμβολιαστικά κέντρα για να πάει πιο γρήγορα ο εμβολιασμός».

Σε ερώτηση αν πρέπει να υπάρξει υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό στους εκπαιδευτικούς, απάντησε: «Πιστεύω ότι ό,τι θα ισχύσει για τους φοιτητές πρέπει να ισχύσει και για τα μέλη ΔΕΠ, για τους καθηγητές και για το διοικητικό προσωπικό και όλους όσους είναι μέσα στα πανεπιστήμια».

Κεραμέως: Έρχονται εμβολιαστικά κέντρα σε όλα τα πανεπιστήμια

Πρόσφατα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προανήγγειλε τη δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας.

Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι «έχουμε ζητήσει ως κυβέρνηση από τα πανεπιστήμια να μας δώσουν κατάλογο με όλους τους χώρους τους, όπου θα μπορούσε να δημιουργηθεί εμβολιαστικό κέντροΑναμένουμε τις ακριβείς λίστες για τις τοποθεσίες, ώστε να σχεδιαστεί τις επόμενες εβδομάδες η δημιουργία των εμβολιαστικών κέντρων σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας».

«Απόλυτη προτεραιότητα η επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση»

Για το ενδεχόμενο υποχρεωτικών εμβολιασμών στους εκπαιδευτικούς, η Νίκη Κεραμέως υποστήριξε ότι «είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να επιστρέψουμε στη διά ζώσης εκπαίδευσησε όλες τις βαθμίδες. Συζητάμε με τους ειδικούς το πώς θα διασφαλίσουμε αυτή την επιστροφή. Το εμβόλιο είναι ένα υπερόπλο που έχουμε, που πέρυσι δεν το είχαμε. Έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος των εκπαιδευτικών, περίπου 3 στους 4, αλλά αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να ενισχύσουμε το τείχος ανοσίας».about:blank

«Άνοιξε και η πλατφόρμα για τους μαθητές μας, από 15 ετών και πάνωΚαλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους φοιτητές μας να εμβολιαστούν, να αξιοποιήσουν αυτό το μοναδικό δώρο της επιστήμης, το πιο ισχυρό όπλο που έχουμε απέναντι στην πανδημία» πρόσθεσε.

Πηγή

🦉

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας

Αρέσει σε %d bloggers: