Σύνοδος Πρυτάνεων: Παράταση εξαμήνου για φοιτητές με κλινικές ασκήσεις και εργαστήρια

Φοιτητές: Στα «σκαριά» νέα υπουργική απόφαση για παράταση του χειμερινού ακαδημαϊκού εξαμήνου

Στα «σκαριά» βρίσκεται νέα υπουργική απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για παράταση του χειμερινού ακαδημαϊκού εξαμήνου για την  υλοποίηση των εργαστηριακών και των κλινικών ασκήσεων, όπως ανακοίνωσαν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υψυπουργός Βασίλης Διγαλάκης.

Συγκεκριμένα, πρότειναν δύο τρόπους για να μπορέσει να γίνει πραγματικότητα η παράταση είτε με μείωση των εβδομάδων διδασκαλίας, είτε με συνέχισή τους και στο εαρινό εξάμηνο.

Επιπλέον, ανακοίνωσαν  ότι θα υπάρξει ανάλογη πρόνοια με το περσινό εαρινό εξάμηνο τόσο για την πρακτική άσκηση και την πραγματοποίηση της εξεταστικής του χειμερινού εξαμήνου.

Φοιτητικές εστίες: Θα δημιουργηθούν 8.000 δωμάτια

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης είπε στους πρυτάνεις ότι από το Ταμείο Ανάκαμψης θα διατεθεί πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ για τα πανεπιστήμια.

Ειδικότερα, 325 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για την ανέγερση φοιτητικών εστιών, πάνω από 8.000 δωμάτια.

Η πρόβλεψη για ανέγερση φοιτητικών εστιών έχει ιδιαίτερη  σημασία  για τους φοιτητές και τα περιφερειακά πανεπιστήμια αλλά και για την προσέλκυση ξένων φοιτητών στη χώρα μας και συνολικά για τη διεθνοποίηση των ιδρυμάτων μας, ανέφερε ο Β. Διγαλάκης.

Επίσης, μίλησε για τα θέματα του 7% από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας από τα μέλη ΔΕΠ και την τακτοποίηση των ποσών που είχαν χορηγηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΠΕΑΕΚ, θέματα τα οποία απασχολούσαν τα πανεπιστήμια εδώ και σχεδόν 20 χρόνια και τώρα επιλύονται.

Τέλος, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Hellenic Universities II μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και πόσο σημαντικό εργαλείο είναι για την ανάπτυξη των υποδομών στα ΑΕΙ.

alfavita.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πατήστε like και 
ακολουθήστε μας

Αρέσει σε %d bloggers: