Την παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε ο Πρύτανης ΑΠΘ μετά τις καταγγελίες φοιτητριών ότι δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση από διδάσκοντες

Την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενημέρωσε σήμερα ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, μετά τις καταγγελίες πρώην φοιτητριών    ότι δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση από διδάσκοντες στο Αριστοτέλειο.

Σημειώνεται ότι , σύμφωνα με τον Πρύτανη του ΑΠΘ, οι καταγγελίες των φοιτητριών που είδαν το φως της δημοσιότητας , δεν έγιναν επώνυμα ή ανώνυμα προς τη διοίκηση  του Ιδρύματος.

Νίκη Κεραμέως: “Βάζουμε τέλος στη σιωπή, σπάμε την αλυσίδα του φόβου”

Επίσης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι “οι καταγγελίες πρώην φοιτητριών του ΑΠΘ για σεξουαλική παρενόχληση που δημοσιοποιήθηκαν με αφορμή την αποκάλυψη  Μπεκατώρου πρέπει να διερευνηθούν μέχρι τέλους”.

 Δεν νοείται,τονίζει η υπουργός Παιδείας,  η ύπαρξη τέτοιων περιστατικών σε κανένα χώρο, συμπεριλαμβανομένου του ακαδημαϊκού, ενός χώρου μάθησης, έρευνας, ελευθερίας λόγου και διακίνησης ιδεών.

“Επικοινώνησα με τον Πρύτανη του ΑΠΘ ζητώντας άμεση ενημέρωση και υπογραμμίζοντας τη σημασία του να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες για να χυθεί άπλετο φως στις σχετικές υποθέσεις” ανέφερε Νίκη Κεραμέως και σημείωσε: “Βάζουμε τέλος στη σιωπή, σπάμε την αλυσίδα του φόβου”.

Το κείμενο της καταγγελίας

Η καταγγελία μίας εκ των δύο φοιτητριών αναφέρει τα εξής:
 
«Με αφορμή μια καταγγελία από μια αθλήτρια ανοίγουν στόματα που έκλειναν για πολλά πολλά χρόνια. Αυτή η σιωπή έκλεινε μαζί της πόνο, απογοήτευση, κατεστραμμένα όνειρα, και ένα μεγάλο γιατί. Δέχτηκα σεξουαλική παρενόχληση από γνωστό καθηγητή της σχολής μας   ο οποίος δεν μου πέρασε ποτέ το μάθημά του αν και το είχα δώσει τουλάχιστον δέκα φορές.

Έκανα καταγγελία στον τότε πρόεδρο της σχολής ο οποίος ήθελε να με βοηθήσει αλλά μου είπε ότι προσπάθησαν και άλλες φοιτήτριες αλλά δεν κατάφεραν κάτι.

Το αποτέλεσμα ήταν να εγκαταλείψω τη σχολή μέχρι το 2016 που έμαθα ότι ο εν λόγω «καθηγητής» επιτέλους συνταξιοδοτήθηκε.

Με μεγάλη χαρά ξαναξεκίνησα να διαβάζω και τελείωσα τη σχολή.

Σήμερα έχω πτυχίο και μεταπτυχιακό στην περιβαλλοντική διαχείριση και εκπαίδευση.

Αυτός ο «άνθρωπος» μου στέρησε την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, μου εγκατέστησε τον φόβο στην ψυχή μου και με έκανε να μην πιστεύω στη δικαιοσύνη.

 Είμαι σίγουρη πως δεν είμαι η μόνη που υπέστη τέτοια ταπείνωση. Καταθέτω την ψυχή μου με πλήρη επίγνωση των συνεπειών και είμαι στη διάθεση για περισσότερες πληροφορίες και ενέργειες».

esos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πατήστε like και 
ακολουθήστε μας

Αρέσει σε %d bloggers: