Καμία απάντηση της Υφυπουργού Παιδείας σε αίτημα του ΠΑΣΑΔ για το νέο σύστημα διορισμών

“Σφίγγα” είναι η υφ. Παιδείας Ζέττα Μακρή στη γραπτή απάντηση  για το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών, την οποία διαβίβασε στη Βουλή ,ύστερα από σχετική αναφορά  των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  επικαλούμενη επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων καλούν το υπουργείο Παιδείας  να διασαφηνίσει αφενός εάν σκοπεύει να αλλάξει το σύστημα κατάταξης των υποψηφίων αναπληρωτών και αφετέρου ποιας φύσεως αλλαγές μελετά, καθώς και ποιο θα είναι το πιθανό τους χρονοδιάγραμμα, η υφυπουργός Παιδείας,απέστειλε στη Βουλή την ακόλουθη γραπτή απάντηση:

“Με τις διατάξεις των άρθρων 53 έως και 67 του Κεφ. Ε ́ του ν. 4589/2019 (13 Α ́) τέθηκε σε εφαρμογή το νέο σύστημα διορισμού των μόνιμων εκπαιδευτικών και των μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και πρόσληψης προσωρινών αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, για την κάλυψη των λειτουργικών κενών της εκπαίδευσης, με διαδικασία κατάταξης με μοριοδότηση. Αρμόδιος φορέας υλοποίησης της εν λόγω διαδικασίας κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψήφιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπ/σης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) έχει οριστεί η Ανεξάρτητη Αρχή του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού”.

  • Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το έγγραφο της υφ. Παιδείας.
  • Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την αναφορά των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή

🦉

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας