Ο ΠΑΣΑΔ προχώρησε στην ίδρυση Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών

Μια δράση διαφορετική, μια πράξη ευθύνης, μια πράξη αγάπης και κοινωνικής ευαισθησίας.

Καθημερινά, δυστυχώς, ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη από αίμα.

Ως ΠΑΣΑΔ, δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι απέναντι στο φαινόμενο αυτό. Λαμβάνοντας υπόψιν τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που, ήδη, συμμετέχουν καθημερινά σε εθελοντικές αιμοδοσίες, καθώς και την τεράστια έλλειψη που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της χώρας μας, προχωρήσαμε στην ίδρυση Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών με την επωνυμία «Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων».

Τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο Σύλλογός μας έχει καταχωρηθεί στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών και οι λαμβανόμενες μονάδες αίματος θα μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Ο Ευαγγελισμός” με το οποίο έχει γίνει διασύνδεση.

Από σήμερα, όλοι οι εκπαιδευτικοί, θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον αριθμό μητρώου του Συλλόγου όταν συμμετέχουν σε αιμοδοσία, ώστε οι μονάδες αίματος που προσφέρουν να καταχωρούνται ως αιμοδοτήσεις του Συλλόγου μας. Το κυριότερο, όμως, είναι πως ο κάθε εθελοντής αιμοδότης του ΠΑΣΑΔ, θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιήσει αίμα από το αποθεματικό χωρίς κανέναν περιορισμό που αφορά στον βαθμό συγγένειας και χωρίς να ανησυχεί για την έγκριση ή απόρριψη του αιτήματός του για αιμοληψία.

Η αιμοδοσία μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της χώρας. Ο κάθε εθελοντής αιμοδότης, προσερχόμενος για την αιμοδοσία ενημερώνει το νοσηλευτικό προσωπικό πως είναι εθελοντής αιμοδότης, καταγράφει τον αριθμό μητρώου του Συλλόγου μας και αυτόματα λογίζεται μέλος του Συλλόγου απολαμβάνοντας όλα τα προνόμια που απορρέουν από την εγγραφή του αυτή.

Ο αριθμός μητρώου του ΠΑΣΑΔ στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών είναι 16041.

Θα ανακοινωθεί -πιθανώς από τη νέα χρονιά- και ημερομηνία εθελοντικής αιμοδοσίας υπό την αιγίδα του Συλλόγου σε διάφορες περιοχές της χώρας. Για περισσότερες πληροφορίες/ απορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ανά πάσα στιγμή.

Το αίμα δεν παράγεται. Το αίμα χαρίζεται.

ΠΑΣΑΔ

🦉

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας

Αρέσει σε %d bloggers: