ΠΑΣΑΔ: Τηλεκπαίδευση λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Σε πολλές περιοχές της χώρας τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας


Όταν τα σχολεία είναι κλειστά με απόφαση της περιφέρειας ή με εντολή της δημοτικής αρχής, δεν επιτρέπεται να προσέλθουν σε αυτά, ούτε οι μαθητές, ούτε οι εκπαιδευτικοί για λόγους ασφαλείας και προστασίας όλων.


Επιπλέον, σύμφωνα με τον Ν.4807/2021 στον οποίο ορίζεται το θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας αναφέρεται ρητά πως “Η υπηρεσία του φορέα που είναι αρμόδια για την παροχή εξοπλισμού και την πληροφοριακή υποστήριξη, προμηθεύει τον υπάλληλο με τον απαραίτητο και κατάλληλο για την αποτελεσματική εκτέλεση των καθηκόντων του μέσω τηλεργασίας, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και τεχνολογική συσκευή και παρέχει υποστήριξη για την εγκατάστασή του, εφόσον τούτο είναι επιθυμητό από τον υπάλληλο..”.


Υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι οι οποίοι δεν διαθέτουν τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.


Οι εντολές για κάθε μορφή εργασίας οφείλουν να είναι έγγραφες και ενυπόγραφες. Ως τώρα, μόνο προφορικές εντολές έχουν ανακοινωθεί από το υπουργείο.


Καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει επίσημα θέση σχετικά με τα προαναφερθέντα ζητήματα, καθώς, ήδη, παρατηρούνται φαινόμενα προφορικών εντολών από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης που μετακυλίουν την ευθύνη σε διευθυντές και εκπαιδευτικούς.


Για το Δ.Σ. του ΠΑΣΑΔ

🦉

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας