Νίκη Κεραμέως: Δε θα αιφνιδιάσουμε με νέο σύστημα διορισμών, επικαιροποιούμε οργανικές θέσεις
Για αυξήσεις μισθών εκπαιδευτικών: Η επόμενη τετραετία αν και εφόσον οι πολίτες μας τιμήσουν με την ψήφο τους, θα είναι αφιερωμένη στις καλύτερες αποδοχές σε όλους τους τομείς

Την υπόσχεση ότι η κυβέρνηση δεν θα αιφνιδιάσει κανέναν με αλλαγή του συστήματος διορισμών των εκπαιδευτικών, αλλά θα προηγηθεί διάλογος, έδωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας κ.Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑlphaRadio 989 και απάντησε σε ερωτήσεις ακροατών.

Αυτά είναι τα Μοριοδοτούμενα Προσόντα για τις νέες προσλήψεις

Αυτό σημαίνει πως οι εκπαιδευτικοί θα μοριοδοτούνται από αυτά τα σεμινάρια – Δείτε εδώ όσα πληρούν τις προϋποθέσεις και ξεκινούν 23 Ιανουαρίου από το Πανεπιστήμιο Πάτρων

Επιπλέον η κ.Κεραμέως αποκάλυψε ότι αυτό το διάστημα γίνεται επικαιροποίηση των οργανικών θέσεων σε πολλούς κλάδους εκπαιδευτικών.

«Αιφνιδιαστικα δε θα γίνει τίποτα. Εχουμε μιλήσει για νεο σύστημα διορισμών με περισσότερα κοινωνικά κριτήρια και αλλαγές, αλλα δεν είμαστε εκει, όλα θα γίνουν μετά από διάλογο», είπε, ενώ στην ερώτηση αν σκοπεύει να επαναφέρει τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις (κάτι που αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους εκπαιδευτικούς, η κ.Κεραμέως απάντησε ότι «δεν ειμαι σε θέση να απαντήσω τώρα, δεν έχουμε κάποιες ανακοινώσεις να κάνουμε, ο,τι γίνει θα γίνει μετά από διαβούλευση»

Για τους νέους πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών, η κ.Κεραμέως εκτίμησε ότι θα ανοίξουν οι πίνακες τις επόμενες εβδομάδες από το ΑΣΕΠ: « Αρα σε λίγο οι υποψήφιοι θα κληθούν να καταθέσουν τα χαρτιά τους για να καταρτιστούν οι νέοι πίνακες απο τους οποίους θα αντλήσουμε και για προσλήψεις αναπληρωτών και για διορισμούς και δεν θα αλλάξει κάτι στους πίνακες που θα ανοίξουν τώρα», τόνισε.

Σχετικά με το αν θα γίνουν νέες μόνιμες προσλήψεις, η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι έχει αυτή την πρόθεση, αλλά οι εκλογες επηρεάζουν το πλάνο το μόνιμων διορισμών: «Εξαρτάται από το πότε θα γίνουν οι εκλογές, αν γίνουν σε χρόνο που μπορούμε, θα προχωρήσουμε»

Ερωτηθείσα ωστόσο πόσες προσλήψεις υπολογίζει ότι είναι αναγκαίες ανεξαρτήτως χρόνου εκλογών, απέφυγε να απαντήσει λέγοντας ότι «έχουμε εξαντλήσει τις οργανικές θέσεις σε πολλούς κλάδους, αλλά είμαστε τώρα σε διαδικασία που επικαιροποιουνται τα στοιχεία από τις υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ. Δεν εχει γίνει εδώ και 40 χρόνια αυτή η διαδικασία, τις επικαιροποιούμε ανάλογα με τις ανάγκες των σχολείων»

Ψηφίστε μας να σας δώσουμε αυξήσεις

Ερωτηθείσα αν η κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς όπως έκανε ήδη στους γιατρούς, η κ.Κεραμέως δε θα μπορούσε να απαντήσει με πιο πολιτικάντικο τρόπο:

«Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει οτι η επόμενη τετραετία αν και εφόσον οι πολίτες μας τιμήσουν με την ψήφο τους, θα είναι αφιερωμένη στις καλύτερες αποδοχές σε όλους τους τομείς. Ηδη ξεκινήσαμε από τον τομέα της υγείας γιατί  αυτοί οι άνθρωποι ήταν στην πρώτη γραμμή  της μάχης για δύο και πλέον χρόνια , στο πλαίσιο αυτής της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης. Εχει ήδη γίνει  αύξηση 10%  στους υγειονομικούς και γίνεται προσπάθεια για εξορθολογισμό επί τω βελτίω των απολαβών στο δημόσιο με 2 στοχους, την παροχή καλύτερων υπηρεσιών και την προσέλκυση ικανών ανθρώπων στο δημόσιο», είπε.

Σε 2 μήνες οι κρίσεις των Διευθυντών σχολείων

Οσον αφορά στη διαδικασία της επιλογής νέων Διευθυντών σχολείων, η κ.Κεραμέως εκτίμησε ότι θα ολοκληρωθεί σε περίπου 2 μήνες: «Οι κρίσεις των διευθυντών είναι εν εξελίξει. Βγαινουν σιγά σιγά οι πίνακες, θα γίνουν συνεντεύξεις, το χρονοδιάγραμμα προβλέπει τους επόμενους 2 μήνες», είπε, αλλά με εμφανή δισταγμό στη φωνή της.

Η κ.Κεραμέως ρωτήθηκε ακόμα για το αν θα αυξηθεί ο προϋπολογισμός στην Παιδεία και είπε ότι αυξήθηκε εφέτος κατά 300 εκ.€ αλλά αλλα χρειαζόμαστε περισσότερα, είναι απαραίτητο.

Πηγή

🦉

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας