Πρωθυπουργός: Το υπουργείο Παιδείας έχει διάθεση να “σπάσουμε αυγά’

Το υπουργείο Παιδείας έχει διάθεση να “σπάσουμε αυγά” είπε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΙΕΠ Γ. Αντωνίου, κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο του υπουργείου Παιδείας, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, παρουσία της υπουργού  Παιδείας Ν. Κεραμέως και της υφυπουργού Ζ. Μακρή.

Παράλληλα απευθυνόμενος στην υπουργό Νίκη Κεραμέως δήλωσε υπερήφανος γι’ αυτά  που έχουν γίνει στην Παιδεία τα τελευταία δυο χρόνια.

Επίσης χαρακτήρισε “σημαντική παρακαταθήκη”  την τηλεκπαίδευση, καθώς θα λειτουργήσει συμπληρωματική στη δια ζώσης εκπαίδευση .

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως η επόμενη μεταρρύθμιση θα αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 

 
 

Ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση του βίντεο

  • Αχρείαστη να είναι (η τηλεκπαίδευση) αλλά σημαντική παρακαταθήκη για το πώς συμπληρωματικά μπορεί να υποστηρίξει την δια ζώσης.
  • Αυτά που έχουν γίνει στην Παιδεία δύο χρόνια τώρα είναι πάρα πολύ σημαντικά! Είμαι περήφανος!
  • Ξεκινήσαμε από την προσχολική αγωγή, συνεχίσαμε στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και καταλήγουμε με τη μεγάλη μεταρρύθμιση στα Πανεπιστήμια στα οποία βέβαια έχουν γίνει πάρα πολύ σημαντικά βήματα.
  • Το τι μαθαίνουμε και πώς το μαθαίνουμε είναι μια μεγάλη πρόκληση για το μέλλον. Και ξέρω ότι έχετε μια αντίληψη (απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΙΕΠ Γ.Αντωνίου), η οποία έχει διάθεση να “σπάσουμε αυγά”. Χρειάζεται ενίοτε, όχι με την κακή έννοια, αλλά θα την βρούμε  (την μεταρρύθμιση) – όχι εμείς, αλλά οι υποψήφιοι γονείς και τα παιδιά μας – σε 10-15 χρόνια. Αυτή είναι η παγκόσμια πρόκληση αλλά χαίρομαι που είστε στην πρώτη γραμμή (απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΙΕΠ  Γ.Αντωνίου).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πατήστε like και 
ακολουθήστε μας

Αρέσει σε %d bloggers: