Συνέντευξη της Υπουργού Παιδείας στον Real fm

Η υπουργός Παιδείας στον Real fm

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας σήμερα στο Real fm, στο Νίκο Χατζηνικολάου και την Κάτια Μακρή, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, την κίνηση των βάσεων εισαγωγήςτο ολοήμερο σχολείο, τους νέους πίνακες ειδικής αγωγής και τις προσλήψεις εκπαιδευτικών, τις οργανικές θέσεις και τους εκπαιδευτικούς θεατρικής αγωγής, τους διαδραστικούς πίνακες και το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια.

Η υπουργός Παιδείας επανέλαβε όσα για τα θέματα αυτά δηλώνει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ξεχωριστή σημασία σε όσα είπε ήταν η παραδοχή ότι οι βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές θα έχουν μείωση “πράγματι μπορεί να υπάρξει μια μείωση στις υψηλόβαθμες σχολές” δήλωσε η υπουργός.

Παράλληλα η υπουργός Παιδείας δήλωσε, αναφορικά με τους νέους πίνακες ειδικής αγωγής, ότι “από τους νέους πίνακες θα αντλήσουμε  τους νέους διορισμούς και τους αναπληρωτές”.

Προφανώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς ως γνωστόν, από τους νέους πίνακες οι οποίοι δεν θα είναι έτοιμοι πριν από τα μέσα του Αυγούστου (στην καλύτερη περίπτωση) θα προσληφθούν μόνο οι αναπληρωτές ειδικής αγωγής καθώς οι διορισμοί  μόνιμων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής θα γίνουν από τους παλιούς πίνακες που ισχύουν μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Σε ερώτηση για τις κρίσεις των στελεχών η υπουργός Παιδείας μίλησε γενικά και δεν έδωσε κανένα χρονοδιάγραμμα για τις κρίσεις διευθυντών σχολικών μονάδων, όπου υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις παραιτήσεις.

Ακούστε ΕΔΩ όσα είπε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

🦉

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας