Το υπουργείο Παιδείας  προχωρά στην αναμόρφωση τετρακοσίων πενήντα τριών αναλυτικών προγραμμάτων

Το υπουργείο Παιδείας  προχωρά στην αναμόρφωση τετρακοσίων πενήντα τριών αναλυτικών προγραμμάτων, εκατόν είκοσι τριών της γενικής εκπαίδευσης που εισάγονται επικαιροποιημένα από τον Σεπτέμβριο στα σχολεία και τριακοσίων τριάντα προγραμμάτων της επαγγελματικής εκπαίδευσης που αναμένεται να ολοκληρωθούν ως το 2022, ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, και τόνισε:

  • Ο σκοπός είναι να εκσυγχρονιστεί το περιεχόμενό τους, αλλά και η φιλοσοφία τους, γιατί μερικά από αυτά δεν έχουν αναμορφωθεί τα τελευταία είκοσι χρόνια.
  • Στο πλαίσιο των υποέργων 3 και 5 της πράξης ΕΣΠΑ 2014-2020 για την αναβάθμιση του περιεχομένου των σπουδών στη δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση και στο μεταλυκειακό έτος-τάξη μαθητείας που βρίσκεται σε εξέλιξη, προβλέπεται ριζική επανεξέταση, αναβάθμιση και επικαιροποίηση του περιεχομένου των προγραμμάτων σπουδών του συνόλου των διδακτικών αντικειμένων της δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης τόσο των μαθημάτων γενικής παιδείας όσο και των μαθημάτων, τομέων και ειδικοτήτων.

Η υφ. Παιδείας ανέφερε επίσης ότι εξασφαλίστηκαν 2.800 θέσεις   κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων στα σχολεία  και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Επίσης, τόνισε, δημιουργούνται αμέσως χίλιες εκατό νέες οργανικές θέσεις ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών και επιπλέον προστέθηκε και ένα νέο καινοτόμο πρόγραμμα, η Συμπεριληπτική Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στα ειδικά και επαγγελματικά λύκεια.

Το πρόγραμμα της Συμπεριληπτικής Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης αποτελεί εξειδικευμένο σκέλος της ευρύτερης θεματικής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο σχολικό περιβάλλον, πρόσθεσε η Ζέττα Μακρή.

Πηγή : esos

🦉

Πατήστε like και
ακολουθήστε μας